Αγροτικά

Χάραξαν πορεία για Θεσσαλονίκη και οι αγρότες του Κιλκίς

Την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι αγρότες στην ευρεία σύσκεψη  που πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2024 στα Κουφάλια και στην οποία συμμετείχαν αγρότες από τα μπλόκα της Θεσσαλονίκης και των όμορων νομών προκειμένου να αποφασίσουν  το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεων ιεραρχώντας τα αιτήματα του κλάδου.

Ενόψει της έκθεσης Agrotica, λοιπόν οι αγρότες αποφάσισαν να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανσερραϊκού Αγροτικού  Συλλόγου Διαμαντή Διαμαντόπουλο. Η  προθυμία των αγροτών για συμμετοχή είναι μεγάλη και όπως όλα δείχνουν τις επόμενες ημέρες πάνω από 500 τρακτέρ   θα παρελάσουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα κατασκηνώσουν έξω από την Αgrotica.

Να μην συγχέει τα πάγια αιτήματα των αγροτών με τις κλιματικές αλλαγές διαμείνουν οι αγρότες, οι οποίοι δεν φαίνονται ικανοποιημένοι από τα όσα είπε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης.

Απώτερος στόχος των αγροτών είναι να κλειστεί ραντεβού με τον Πρωθυπουργό και να έρθει το ζήτημα τους  στη Βουλή.

Την Πέμπτη οι αγρότες θα καταθέσουν ψήφισμα στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Η κάθοδος τους θα διαρκέσει όσο η έκθεση και αν υπάρχει αδιαλλαξία από πλευράς της κυβέρνησης τότε θα προγραμματίσουν τα επόμενα βήματα  τους με το βλέμμα στραμμένο στον Προμαχώνα.

Για τον σκοπό αυτό οι κκ Βαφειάδης και Καρυπίδης, συμμετείχαν το πρωί της Δευτέρας 29.1.24 σε κοινή σύσκεψη στα Κουφάλια με τους συναδέλφους τους από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, κατά την διάρκεια της οποίας αποφασίσθηκε οριστικώς η πραγματοποίηση αυτής της κινητοποίησης.

Σε συνεννόηση με τους συναδέλφους των θα αποφασισθεί ο τρόπος συνέχισης του αγώνα των, με την κάθοδο στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της έναρξης της έκθεσης «Agrotica».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα