Εκπαίδευση

Φωνή εναντίωσης από το συνδικάτο μετάλλου στην κατάργηση σχολικών δρομολογίων στην ΠΕ Κιλκίς

Από το συνδικάτο μετάλλου και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι εργαζόμενοι του Κιλκίς, που τα παιδιά μας πηγαίνουν στο σχολείο με το λεωφορείο, με έκπληξη ενημερωθήκαμε στις 11/10 ότι οι σχολικές μεταφορές διακόπτονται.

Θεωρούμε αδιανόητο, την ώρα που η Κυβέρνηση «περηφανεύεται» για την «επενδυτική βαθμίδα» και η Περιφέρεια για «τα μεγάλα έργα», να μην μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τα αυτονόητα για εμάς και τα παιδιά μας. Στην ουσία να καταργεί το δικαίωμά τους στην πρόσβαση στο σχολείο, να τα αποκλείει από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Είναι ανεπίτρεπτο, οι γονείς, που 10 μέρες είναι στους δρόμους, να ακούνε για τις προβλέψεις της νομοθεσίας και τις διαδικασίες, αλλά κανένας από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να μην λέει κουβέντα για τα Νήπια που πριν καλά – καλά προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον σταμάτησαν το σχολείο, για τα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές και μένουν πίσω εδώ και 10 μέρες, για όλα τα παιδιά που βρέθηκαν εκτός σχολείου, μακριά από τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους, με ευθύνη του Κράτους.

Εδώ και τώρα η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια και κάθε αρμόδιος κρατικός φορέας να αναλάβει την ευθύνη του και να λύσει το ζήτημα ώστε τα παιδιά μας να μην χάσουν ούτε μία ώρα μαθήματος επιπλέον, και να σταματήσει η ταλαιπωρία και η αναστάτωση δεκάδων εργαζόμενων του Κιλκίς.

Να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών ανεξάρτητα από το μέσο που θα χρησιμοποιούν, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

Να μην προσμετρηθεί καμία απουσία μαθητή η οποία οφείλεται στην έλλειψη σχολικών λεωφορείων.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα