Ειδήσεις Video

ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

Το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουλίου ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Γεωργαντάς, επισκέφθηκε το χώρο των εργασιών δημιουργίας του νέου σκοπευτηρίου, σε έκταση εμβαδού 27 στρεμμάτων. Ο πρόεδρος του σκοπευτικού συλλόγου “Άρτεμης”, Χαράλαμπος Βασιλειάδης ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάιο του 2025.

Στον αγωνιστικό χώρο πήλινου στόχου θα κατασκευαστούν δύο σταντ θέσεων σκοπευτών και κριτών, δύο σταντ μηχανών εκτόξευσης δίσκων σκοποβολής και τέσσερις πυργίσκοι high skeet και low skeet στέγασης μηχανολογικού εξοπλισμού εκτοξευτών.

«Ήταν ευτύχημα για το Κιλκίς το γεγονός πως ο βουλευτής του, Γιώργος Γεωργαντάς, ήταν τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε συνεργασία με την περιφερειακή ε Κιλκίς και το Δασαρχείο Κιλκίς, μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε διαδικασίες παραχώρησης 27 στρεμμάτων μέσα σε τρεις μήνες, όταν άλλοι σύλλογοι το προσπαθούν για πολλά χρόνια. Χωρίς το ενδιαφέρον και την βοήθεια του κ. Γεωργαντά, το έργο αυτό δεν θα είχε γίνει».

Το έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση μέσω της Αναπτυξιακής Κιλκίς στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leader με συνολικό προϋπολογισμό 577.000 ευρώ, με τη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται στο 80%, 461.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 20% , 116.000 ευρώ, είναι η ιδία συμμετοχή του Σκοπευτικού συλλόγου και αναμένεται να συμβάλει στην ανάδειξη της περιοχής και να δημιουργήσει το ερέθισμα για νέους επισκέπτες, ενισχύοντας έτσι τον αθλητικό τουρισμό.

 

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα