Κοινωνία

Πενθήμερη εκδρομή του περιβαλλοντικού συλλόγου περιπατητών Κιλκίς στη Νάξο

Πάμπλουτοι σε εικόνες, στιγμές, παράδοση, διατροφολογία, ομορφιά και αμέτρητα θετικά γύρισαν οι εκδρομείς του περιβαλλοντικού συλλόγου περιπατητών από την πενθήμερη εκδρομή στην μοναδική Νάξο.

Κάθε σημείο, μνημείο, διαδρομή στην χώρα και την ενδοχώρα, θάλασσα, κάστρο, πύργο, θέα, ανατολή ηλίου, ηλιοβασίλεμα στην Νάξο που διατηρεί το Ενετικό χρώμα και μάλιστα ανεπηρέαστο από τους Οθωμανούς που διοικούσαν μακρόθεν στην περιγραφή είναι μοναδικό.

Η κάθε λέξη η τόπος που σας παραθέτω η κάθε εικόνα από τις χίλιες ως εκατομμύρια λόγια πλούτισαν το είναι των επισκεπτών. Το Ενετικό Κάστρο, η Παναγία Μυρτιδιώτισσα στο λιμάνι, η Παντάνασσα ως Μητρόπολη, η Πορτάρα στον Ναό του Απόλλωνα, η Αφροδίτη, η Σφίγγα των Ναξίων στο εντυπωσιακό Δημαρχείο και άλλες αμέτρητες γωνίες της Χώρας εντυπωσιακές.

Επισκέφθηκαν τον ναό της Θεάς Δήμητρας στο Σαγκρί, τον Πύργο Μπαζαίου, την Παναγία Δροσιανή, το Χαλκί την πρωτεύουσα του μεσοπολέμου μου με τον Πύργο Γρατσία, τον Ναό της Πρωτόθρονης, το αποστακτήριο κίτρου κ.α. το γραφικό Φιλότι, την μαγική Απείρανθο με τα μουσεία της και τις ταβέρνες της, τον σταυρό ψηλά με την θέα θάλασσας ανατολικά και δυτικά, τα ορυχεία μαρμάρων με την παγκοσμίως πιο βαθειά είσοδο του φωτός σε αυτά, τον Κούρο Μελάνων Φλεριού, την έναρξη των ορεινών μονοπατιών 4 και 6.

Ποια θάλασσα ποια χώρα στην Νάξο θα μας ταξιδεύει από τώρα. Επισκεφθείτε τις χίλιες φωτογραφίες στα 14 άλμπουμ την ομάδα.

 

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΑΤΜ στον Ευρωπό

Ένα διαχρονικό αίτημα που διατυπώθηκε αρχικά απο τις διοικήσεις του δήμου Ευρωπού και μετέπειτα του δήμου Παιονίας έγινε πραγματικότητα. Τοποθετήθηκε […]