Εκπαίδευση

Η 10η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού στο 5ο δημοτικό Κιλκίς

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου ημέρα εορτασμού της 10ης πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού με κεντρικό θέμα «Η Κίνηση δίνει Ζωή».

Στο 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς γιορτάσαμε την ημέρα στη φύση με «πράσινες δραστηριότητες».

Οι Δ’, Ε’ και ΣΤ’ στον Λόφο Αγ. Γεωργίου και οι Α’, Β’, Γ’ στο πάρκο Γαλήνης.

Καθεμιά από τις μεγάλες τάξεις είχε διαφορετική αποστολή, όπου συνδυαζόταν η άσκηση στη φύση με την απόκτηση γνώσεων για το δάσος και την πόλη μας.

Τα παιδιά της Δ’ τάξης, ανέβηκαν ως την περιοχή του υδραγωγείου και του μετεωρολογικού σταθμού, όπου τα παιδιά πληροφορήθηκαν για τις δυο αυτές υποδομές και, στη συνέχεια, η εμπέδωση έγινε με φύλλα εργασίας, σε ομάδες.

Τα παιδιά της Ε’ τάξης, διέσχισαν το δάσος σε ένα περιβαλλοντικό μονοπάτι, με θέμα την ενεργοποίηση των αισθήσεων στο δάσος. Δραστήρια και δημιουργικά τα παιδιά, επιδόθηκαν στην δημιουργία ηχοχάρτη, αλλά και στην συμπλήρωση φύλλων εργασίας σε ομάδες, σχετικά με το τι παρατήρησαν στο δάσος.

Η ΣΤ’ τάξη, αφού ετοίμασε ένα χάρτη της διαδρομής στο σχολείο, επισκέφτηκε το Σπήλαιο Κιλκίς και τον ναό του Αγ. Γεωργίου, ενώ πληροφορήθηκε για τις ανθρώπινες παρεμβάσεις στον λόφο Αγ. Γεωργίου, μεταξύ των οποίων το θέατρο, ο υπαίθριος κινηματογράφος, το Παλαιοντολογικό μουσείο και το αναψυκτήριο.

Στο σημείο συνάντησης ανταλλάξαμε εντυπώσεις, κάναμε τις διατάσεις και τις αναπνοές μας και φυσικά το πικ νικ μας. Καλύψαμε μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων, από το σχολείο προς τις δραστηριότητές μας και πίσω στο σχολείο.

Οι μικρές τάξεις, με συνοδούς τους δασκάλους τους και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, επιδόθηκαν σε παραδοσιακά και παιδαγωγικά παιχνίδια συνεργασίας, στο πάρκο Γαλήνης.

Τον σχεδιασμό και την οργάνωση των δράσεων έκαναν οι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής του σχολείου, Γιάννης Σαββίδης και Αφροδίτη Ντίνου, ενώ πλαισίωσαν και υποστήριξαν εξαιρετικά όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Άσκηση και φύση! Ακαταμάχητος συνδυασμός! Μάθαμε πράγματα για την φύση και την πόλη μας, ασκηθήκαμε και αναζωογονηθήκαμε. Μια πλήρης, ευχάριστη, εκπαιδευτική ημέρα!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα