Πολιτική

Δενδροκαλλιεργητές του νομού αποζημιώνονται με νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΛΓΑ

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο είχε ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε στον κ. Γεωργαντά, ότι, σε συνέχεια των παλαιότερων επικοινωνιών τους, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΑ αποφάσισε την αποζημίωση των δενδροκαλλιεργειών, που υπέστησαν ζημιές εξ αιτίας του παγετού Μαρτίου και Απριλίου στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, ιδιαιτέρως δε των καλλιεργειών ροδιών, στα οποία οι ζημιές ήταν πολύ μεγάλες.

Ειδικότερα, οι καλλιέργειες αυτές, οι οποίες λόγω των όψιμων παγετών, δεν εντάσσονται τυπικώς στον κανονισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, αποφασίστηκε τελικώς να αποζημιωθούν σύμφωνα με τον κανονισμό του Οργανισμού, με νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εκδοθούν ανακοινώσεις, προκειμένου να υποβληθούν οι σχετικές δηλώσεις ζημιάς από τους αγρότες.

Με αυτόν τον τρόπο, το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και η διοίκηση του ΕΛΓΑ, ανταποκρίνονται αμέσως στην αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς που υπέστησαν οι δενδρώδεις καλλιέργειες της περιοχής μας.

Με την καίρια και στοχευμένη αντιμετώπιση του προβλήματος, η κυβέρνηση αποδεικνύει γιά μιάν ακόμη φορά, ότι βρίσκεται κοντά σε κάθε αγρότη».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα