Εκπαίδευση

“Απλώνω Ευτυχία – Δυναμώνω τη Φλόγα της Αγάπης” από το 1ο και 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στην πλατεία Ειρήνης κάναμε το κλείσιμο του project “Απλώνω Ευτυχία – Δυναμώνω τη Φλόγα της Αγάπης”.

Ένα πρόγραμμα που εμπνεύστηκε η εκπαιδευτικός Γεωργία Σολωμού για τον σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες και φέτος “έτρεξε” σε πολλά σχολεία της Ελλάδας.

Το σχολείο μας αγκάλιασε αμέσως τη δράση, αφού ήταν πρωτίστως για καλό σκοπό και υποστήριξη του συλλόγου “Φλόγα“, αλλά και η βιωματική της φύση κίνησε δημιουργικά το ενδιαφέρον παιδιών και εκπαιδευτικών. Είχε να κάνει με τον εθελοντισμό, την ενσυναίσθηση, την συμπαράσταση και τη Συνεργασία, αρετές που προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Μας ένωσε σαν σχολική κοινότητα, συνεργαστήκαμε και δημιουργήθηκαν πολύ ωραίες επιμέρους δράσεις, εικαστικά έργα για ευαισθητοποίηση προς συνανθρώπους μας, ειδικότερα παιδιά, που υποφέρουν και υπομένουν δύσκολες ασθένειες.

Μας ένωσε όμως και με το 1ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς, αφού συνάδελφοι από τα δυο σχολεία πήραν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν μια σύμπραξη ανάμεσα στα δυο σχολεία. Πέρα λοιπόν από τις παράλληλες δράσεις, οργανώσαμε και το κλείσιμο του προγράμματος με μια τελετή λήξης που έλαβε χώρα στην πλατεία Ειρήνης, υπό την αιγίδα του δήμου Κιλκίς.

Κρεμάσαμε τα μπλουζάκια μας, τραγουδήσαμε και χορέψαμε. Ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς Σωτήρης Μαρκάδας, η εκπρόσωπος της επιτροπής Παιδείας του δήμου Κιλκίς, η εκπρόσωπος του συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς Γεωργία Κολεσιώτου απεύθυναν χαιρετισμό στην εκδήλωσή μας και, στο τέλος, τα παιδιά των δυο σχολείων αντάλλαξαν αναμνηστικά, που έφτιαξαν τα ίδια.

Ένα γλυκό κλείσιμο για ένα πρόγραμμα με σημαντικά μηνύματα. Πολλή και εξαιρετική δουλειά από τους εκπαιδευτικούς, που πρωτοστάτησαν, αλλά και όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες των δυο σχολείων, οδήγησαν στο όμορφο αποτέλεσμα της ημέρας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα