Αλλαγή φρουράς στην προεδρία της ΕΠΣ Κιλκίς Νέος πρόεδρος ο πρόεδρος του «ΠΑΟΚ» Κρηστώνης Λ. Ιωαννίδης
Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στον νομό μας, επιφύλαξαν οι εκλογές της Δευτέρας 4.5.26 καθώς μετά από πέντε χρόνια στην προεδρία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων του Κιλκίς (ΕΠΣ Κιλκίς) του Κωνσταντίνου Πάταρα σε αυτήν εξελέγη ο ισχυρός άντρας του ποδοσφαιρικού σωματείου ΠΑΟΚ της Κρηστώνης και δεύτερος υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές Λάζαρος Ιωαννίδης.
Μία εκλογική αναμέτρηση που σημαδεύτηκε από ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάθος και ένταση μετά από πολλές αναμετρήσεις όπου τα εν λόγω στοιχεία ουσιαστικά απουσίαζαν.
Στην εκκίνηση της οποίας είχαμε εν δυνάμει τρεις υποψηφίους προέδρους, καθώς πλην των δύο προαναφερθέντων υπήρχε η υποψηφιότητα του Δημήτρη Μπαλάσκα δικηγόρου και γόνο ενός σημαντικού πολιτικά προσώπου στα του Κιλκίς του πρώην νομάρχη και δημάρχου Ευάγγελου Μπαλάσκα.
Ο οποίος αν και αρχικώς είχε εκφράσει μέσω των μέσων ενημέρωσης και του διαδικτύου την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΣ Κιλκίς, τελικώς αποσύρθηκε από την κούρσα της διεκδίκησης.
Μία κίνηση η οποία κατά πολλούς εκτιμήθηκε ότι λειτούργησε θετικά για την υποψηφιότητα του νικητή των εκλογών Λάζαρο Ιωαννίδη, σε ένα εκλογικό σώμα ιδιαίτερα μικρό αριθμητικά, καθώς στις εκλογές της περασμένης Δευτέρας δικαίωμα ψήφου είχαν 29 μόνον ποδοσφαιρικά σωματεία.
Ενας ιδιαίτερα μικρός αριθμός σε σχέση με το παρελθόν (έφθασε να ψηφίζουν και 76), που σε ένα βαθμό αιτιολογεί και την πρόθεση του κ. Ιωαννίδη να διεκδικήσει και να κατακτήσει εν τέλει την προεδρία της ΕΠΣ Κιλκίς.
Οντως εν ενεργεία ποδοσφαιρικός παράγοντας του ισχυρότερου ποδοσφαιρικά σωματείου στην «Ένωση» του Κιλκίς αυτή την εποχή του ΠΑΟΚ Κρηστώνης ομάδα επί σειρά ετών στην τρίτη την τάξη εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου στην χώρα μας.
Μία κατηγορία η οποία στην προσεχή αγωνιστική περίοδο θα συμμετέχουν τρεις ομάδες από την ΕΠΣ Κιλκίς «ΠΑΟΚ» Κρηστώνης, το ιστορικότερο σωματείο του νομού μας ο Α.Ο. Κιλκισιακός που έχει αγωνισθεί επί σειρά ετών και στην Β’ Εθνική κατηγορία και η ΑΕ Πολυκάστρου, η οποία μετά από 17 ολόκληα χρόνια επιστρέφει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, όπου είχε δύο περιόδους παρουσίας πενταετή και τριετή το 1983 – 87 και το 2005-2008 αντίστοιχα.
Κάτι το οποίο σε ένα βαθμό πολλοί αποδίδουν και εκτιμούν την «κοινή τους συμπόρευση» στις εν λόγω εκλογές.
Πέραν τούτων οι εκλογές της περασμένης Δευτέρας αφήνουν πίσω τους και μία προεκλογική περίοδο με χαρακτηριστικά πολυπλοκότητας και παραμέτρων, που πολύ σπάνια έχουμε συναντήσει στο παρελθόν στις εκλογές της ΕΠΣ Κιλκίς.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Πάταρας που ουσιαστικά απετέλεσε την συνέχεια στην διοίκησης της ΕΠΣ Κιλκίς προεδρίας την συνέχεια των διοικήσεων του πιο εμβληματικού ποδοσφαιρικού παράγοντα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο του τόπου μας του Βασίλη Χατζηαποστόλου. Ο οποίος υπήρξε επί σειρά πολλών ετών πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς αντιμετωπίζοντας μία αντίστοιχη εκλογική μάχη όπως η πρόσφατη το όταν νικητής των εκλογών και πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς για την περίοδο 2002-2006 είχε αναδειχθεί άλλη μία μεγάλη παραγοντική μορφή του Κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου ο αείμνηστος Βασίλης Τριανταφυλλίδης.
Οι εκλογές της περασμένης Δευτέρας ήταν το επιστέγασμα μιας προεκλογικής περιόδου, όπου πέραν από τις προσωπικές φιλοδοξίες των υποψηφίων προέδρων και μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου, η οποία από μόνη της λειτουργεί δυναμικά σε βαθμό και ένταση που δεν αντιλαμβάνονται πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, σε αυτή ενεπλάκησαν πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες με πολλές και διαφορετικές αφετηρίες και επιδιώξεις. Όπως για παράδειγμα ο δήμαρχος Κιλκίς και άνθρωπος με βαθιές ρίζες στο ερασιτεχνικό Κιλκισιώτικο ποδόσφαιρο Δημήτρης Κυριακίδης.
Στις ιδιαιτερότητες των πρόσφατων εκλογών θα πρέπει να προσθέσουμε και τα αποτελέσματα τα οποία αφορούν την εκλογή των μελών και του νέου διοικητικού συμβουλίου, καθώς μετά από την διαδικασία της κλήρωσης λόγω ισοψηφιών τα δεδομένα δεν ευνοούν τον νεοκλεγέντα πρόεδρο, καθώς η πλειοψηφία των μελών του σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όσων γνώριζαν τα των εκλογών «ανήκει» στην σφαίρα επιρροής του απερχόμενου προέδρου της ΕΠΣ Κιλκίς κ. Πάταρα.
Γεγονός που συνιστά μία πρόκληση για τον επερχόμενο πρόεδρο της ΕΠΣ Κιλκίς αλλά και τα δέκα νέα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου, της «Ένωσης» το ουσιαστικό ζητούμενο είναι κοινό για όλους και σχετίζεται με την ορθή και εύρυθμη λειτουργία της «Ένωσης» και την ανάπτυξη του Κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου και όλων των σωματείων του.
Και μάλιστα σε μία περίοδο έντονης δημογραφικής κρίσης για τον τόπο μας, η οποία σε συνδυασμό με το γενικότερο πλαίσιο κρίσης γύρω από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, η οποία δεν αφήνει χώρο για επιδιώξεις και στρατηγικές οι οποίες θα θέσουν πρόσθετα προβλήματα.


