Εκπαίδευση

Αγιασμός στις σχολικές μονάδες – Δήμαρχος Κιλκίς: Υλοποιούμε έργα ανάπλασης στις Σχολικές Αυλές

Το πρώτο κουδούνι ήχησε σήμερα το πρωί στις σχολικές αυλές με την προσμονή της εκπαιδευτικής κοινότητας για ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα στο δημόσιο σχολείο.

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης ήταν παρών στον καθιερωμένο αγιασμό επισκεπτόμενος το πρωί τις σχολικές μονάδες του 2ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου – Λυκείου Κιλκίς και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και αντάλλαξε θερμές ευχές με τους Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά, ευχόμενος σε όλους μια Καλή και Δημιουργική Χρονιά με υγεία, δύναμη και πρόοδο στο εκπαιδευτικό έργο.

Ο κ. Κυριακίδης στάθηκε ιδιαίτερα στην προσαρμογή του δημόσιου σχολείου στις νέες εκπαιδευτικές απαιτήσεις και στην καταλυτική του συνδρομή στη γνώση, στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών και στην απόκτηση νέων δεξιοτήτων ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Κιλκίς βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εκπαιδευτικών φορέων και έχει αναπτύξει μαζί τους μια ειλικρινή σχέση συνεργασίας στην κοινή προσπάθεια για τη βελτίωση των υποδομών στις σχολικές μονάδες. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο έργα ανάπλασης στις σχολικές αυλές, ύψους 902.907 ευρώ από δημοτικούς πόρους, που θα δώσουν μια πιο όμορφη και λειτουργική όψη στα σχολεία, ώστε οι μαθητές να χαίρονται το παιχνίδι και τις αθλητικές τους δραστηριότητες σε φροντισμένους και ασφαλείς χώρους. Ένα από τα σχολεία αυτά είναι το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς τις τεχνικές εργασίες του οποίου επιθεώρησε μετά τον αγιασμό του διδακτηρίου ο κ. Κυριακίδης.

Στις τελετές αγιασμού των σχολικών μονάδων ήταν παρόντες και οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Χαζηαποστόλου (1ο και 7ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς, Δημοτικό Σχολείο Νέας Σάντας), Ανέστης Πογέλης (5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς και 2ο ΕΠΑΛ), Θεμιστοκλής Κοσμίδης (2ο και 5ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς, 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς), Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης (4ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς), Δημήτρης Θεοδωρίδης (3ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, 1ο ΓΕΛ Κιλκίς), Βλάσιος Κουρτίδης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Νέου Αγιονερίου) οι Πρόεδροι του Νομικού Προσώπου ‘’Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί Νίκος Στανημερόπουλος (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Βρύσης) της ΔΕΥΑΚ Βασίλης Καραμπίδης ( Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Χωρυγίου) της ΚΔΕΚ Χρυσή Σοφού (Δημοτικό Σχολείο Γαλλικού, Δημοτικό Σχολείο Καμπάνη, Γυμνάσιο και Λύκειο Καμπάνη) οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Χαρίλαος Ξενιτίδης (Ειδικό Νηπιαγωγείο, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο,Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς) Κωνσταντίνος Παπακώστας (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Χέρσου) οι δημοτικοί σύμβουλοι Πρόδρομος Πεντζερετζής (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Αγιονερίου) Χρήστος Σαρβανίδης (Γυμνάσιο και Λύκειο Μουριών) και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γιάννης Καραϊτης (2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Συμφέρει… τους πάντες

Δύο αντικειμενικούς σκοπούς είχε θέσει ο ΓΑΣ Κιλκίς γιά την χειροσφαιρική ομάδα του τις τελευταίες ισάριθμες περιόδους: Επάνοδο στην ανώτερη […]