Αθλητισμός

«Σκοτεινή» γιά το κιλκισιώτικο ποδόσφαιρο η νέα αγωνιστική περίοδος με 29 εώς 31 σωματεία και μόλις 25 διαιτητές!

Ο χώρος του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου συγκαταλέγεται σ’ αυτούς, οι οποίοι υπέστησαν σε υπερθετικό βαθμό τις συνέπειες της συνδυασμένης κρίσης της τελευταίας δωδεκαετίας.

Έτσι, αυτήν την στιγμή, και εν όψει της αγωνιστικής περιόδου 2022-23, ο αριθμός των ενεργών ποδοσφαιρικών σωματείων του νομού κυμαίνεται μεταξύ… 29 και 31, όπως ακριβώς πριν… 52 έτη την περίοδο 1969-70, εκεί που στις αρχές της δεκαετίας του ’90 είχε ανέλθει ακόμη και… στα 102!

Εξ ίσου εντυπωσιακή και η συρρίκνωση του δυναμικού της κιλκισιώτικης διαιτησίας, με τα ενεργά στελέχη της να μην υπερβαίνουν τα 25!

Ένας συνδυασμός «ωρολογιακή βόμβα» γιά το «οικοδόμημα» του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου, έτοιμη να «εκραγεί»!

Στην κατάσταση αυτή αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της ΕΠΣ Κιλκίς της Παρασκευής 26.8.22, στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς, ο πρόεδρός της Κώστας Πάταρας, περιγράφοντάς την με τα πιό «μελανά χρώματα».

Ο κ. Πάταρας προέβη σε παρότρυνση στις διοικήσεις του ΠΑΟΚ Κεντρικού και του ΑΟ Ξηρόβρυσης, να καταβάλουν μιάν ύστατη προσπάθεια επαρκούς στελέχωσης των ομάδων τους, ώστε να καταστεί δυνατή η συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της α΄ κατηγορίας και να μην «πέσει» ο αριθμός των ενεργών σωματείων κάτω από τα τριάντα.

Αναφέρθηκε δε σε «δύσκολες» εποχές, ζητώντας από τις πέντε – έξι «ισχυρές» ομάδες να προβούν στην καλύτερη δυνατή διαχείριση των οικονομικών τους, ώστε μετά από κάποια εφήμερη επιτυχία «να μην βρεθούν μπροστά από ένα αβέβαιο μέλλον».

Απευθυνόμενος προς όλα ανεξαιρέτως τα σωματεία, υπογράμμισε την ανάγκη να συμβιβασθούν με την ιδέα διεξαγωγής αγώνων πρωί Κυριακής, ύστερα από αρκετά χρόνια, ώστε να είναι εφικτή η κάλυψή τους από το σημερινό συρρικνωμένο προσωπικό της διαιτησίας και να αποτραπεί η κοστοβόρος επιλογή των διαιτητών από άλλες περιοχές.

Ζήτησε, τέλος, να επιδείξουν όλες οι πλευρές λογική και σύνεση γιά την αναγκαία προσαρμογή στα σημερινά αρνητικά δεδομένα, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα «μέχρι να φτάσουμε στην έξοδο από την κρίση».

Υπενθυμίζεται, ότι, σε σχέση με την περυσινή περίοδο, έμεινε φέτος «εκτός νυμφώνος» η «πανίσχυρη» την προηγούμενη διετία Αναγέννηση Πλαγιάς, παραμένει «εκτός» ο Ηρακλής Κοιλαδίου μετά την απόσυρσή του τον περασμένο Δεκέμβριο και δήλωσε… «αγρανάπαυση» γιά ένα χρόνο η Βάθη, ενώ υφίσταται η προαναφερθείσα εκκρεμότητα ως προς τον ΠΑΟΚ Κεντρικού και τον ΑΟ Ξηρόβρυσης, δύο σωματεία που ήδη δήλωσαν, ότι δεν συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση του κυπέλλου.

Οι διεργασίες για τον οριστικό περιεχόμενο των φετινών πρωταθλημάτων συνεχίζονται, ενώ η κλήρωση των αγώνων τους θα διενεργηθεί την Δευτέρα 19.9.22, στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς, με ώρα έναρξης 7 το βράδυ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Ούτε κόμμα ούτε αρχηγό»

«Δεν ψάχνω ούτε κόμμα ούτε αρχηγό», ήταν η λακωνική απάντηση του πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη, όταν […]

Αεικίνητος

Στην πανελλήνια απεργία της Πέμπτης 16.3.23 συμμετέσχε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς. «Διεκδικούμε ασφάλεια στην εργασία, δικαιοσύνη και […]