Πολιτική

Συνεργασία δημάρχου Κιλκίς με τον αν. υπουργό Εσωτερικών για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Από τον δήμο Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

“Συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και με τον Κιλκισιώτη υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά είχε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, σε έκτακτη υπηρεσιακή κάθοδο που πραγματοποίησε στην Αθήνα τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, ενόψει της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης’’ προς το τέλος του μήνα.

Ο δήμαρχος Κιλκίς ενημέρωσε τον κ. Πέτσα για την πληθωρική συμμετοχή του δήμου Κιλκίς στις έντεκα από τις δεκατρείς στο σύνολο προσκλήσεις του εν λόγω αυτοδιοικητικού προγράμματος και δοθείσας της απόφασης του νέου Υπουργού για την καθιέρωση πλαφόν με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια στους ΟΤΑ της χώρας, ζήτησε τη μεταφορά των εμβληματικών έργων της ΔΕΥΑΚ – του πρώτου έργου για το οποίο υπάρχει απόφαση ένταξης στην πρόσκληση 01 του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης’’ με τον κολοσσιαίο προϋπολογισμό των 24.862.000ευρώ – στο Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να απελευθερωθεί χώρος για την συμπερίληψη όλων των προτάσεων που έχει καταθέσει στο εν λόγω πρόγραμμα ο δήμος Κιλκίς, ύψους 22.548.000ευρώ, οι οποίες είναι απολύτως συμβατές ως προς το τιθέμενο πλαφόν.

Ο κ. Πέτσας εξέτασε θετικά το αίτημα που διατύπωσε ο δήμαρχος Κιλκίς και τόνισε ότι εκτός από το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να αναζητηθούν και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη μεταφορά του συγκεκριμένου έργου όπως το ΥΜΕΠΕΡΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) ή τα ΠΕΠ. Σε κάθε περίπτωση όπως επισημάνθηκε θα επιδιωχθούν οι βέλτιστες λύσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο αν. Υπουργός και για την προτεραιοποίηση των προτάσεων που έχει ήδη καταθέσει ως προς την υλοποίησή τους ο δήμος Κιλκίς στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής (ΕΥΔΕ) του Υπουργείου.

Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε εποικοδομητική και από τις δύο πλευρές ενώ υπογραμμίστηκε η σημαντική αρωγή του κ. Γεωργαντά στην επίλυση παντί τρόπω των υποθέσεων που αφορούν το δήμο Κιλκίς”.

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα