Αίτημα Τζιτζικώστα για την επίσπευση της οδού Θεσ/νίκης-Δοιράνης

Πολιτική /

Την επίσπευση των διαδικασιών, που προβλέπονται γιά τις απαλλοτριώσεις, προκειμένου να προχωρήσουν εντός των χρονοδιαγραμμάτων τους τα μεγάλα οδικά έργα, τα οποία εκτελεί με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ η περιφέρεια Κ.Μακεδονίας, ζητεί με επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο, προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της κατασκευής του τμήματος της εθνικής οδού Κιλκίς-Θεσσαλονίκης μεταξύ κόμβου Νέας Σάντας και κόμβου Ασσήρου, κάνοντας λόγο γιά «μάχη» αξιοποίησης των κοινοτικών κονδυλίων, που κινδυνεύει να χάσει η χώρα μας σε περίπτωση μη αποπερατώσεως του έργου εντός του χρονοδιαγράμματός του.

Ειδικότερα, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Το έργο του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Δοϊράνης είναι κομβικής σημασίας, όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για ολόκληρη την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και η ολοκλήρωσή του εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος αποτελεί γιά εμάς υψίστη προτεραιότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και να ασκήσουμε πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να διασφαλίσουμε την έγκαιρη υλοποίηση του έργου και να αποτρέψουμε τον κίνδυνο απένταξής του από το ΕΣΠΑ. Κεντρικός «άξονας» της πολιτικής μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιφερειακών ενοτήτων, και δίνουμε την μάχη να αξιοποιήσουμε στο έπακρο όλα τα ευρωπαϊκά κονδύλια, με μοναδικό γνώμονα την ενίσχυση των υποδομών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας στην Κεντρική Μακεδονία. Και από την «μάχη» αυτή θα βγούμε νικητές».

Περισσότερα

ΤΟ Κιλκίς KKE: Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι απολύσεις στην «Alumil»

Οι μαζικές απολύσεις που πραγματοποίησε πρόσφατα η εταιρία «Alumil» πρέπει να καταδικαστούν από όλους τους εργαζόμενους του Κιλκίς, αλλά και […]

Δείτε ακόμα

Θα είναι ή… δεν θα είναι;

Γράψαμε ότι ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Δημήτρης Τσαντάκης δεν μπορεί να θέσει εκ νέου δημαρχιακή υποψηφιότητα στο Κιλκίς λόγω […]