Τιμήθηκε όπως αρμόζει η μνήμη του εκ Τραπεζούντος Α.Ευγενίου

Κοινωνία /

Με κοινή εκδήλωση της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και του συλλόγου καρκινοπαθών νομού Κιλκίς, που φέρει το όνομά του τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27.6.18, στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς με κεντρικό ομιλητή τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Δράμας κκ Παύλο που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των διοργανωτών, δεδομένης της κακοκαιρίας που επικρατούσε, πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Κιλκίς το απόγευμα της Τετάρτης 27.7.18, εκδήλωση – ομιλία προς τιμήν του προστάτη του συλλόγου καρκινοπαθών νομού Κιλκίς «Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου».

O κόσμος που βρέθηκε το συνεδριακό κέντρο του δήμου Κιλκίς παρακολούθησε την εξαιρετική ομιλία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Δράμας κκ. Παύλου, ο οποίος αγωνίζεται για πολλά χρόνια για τον Ποντιακό Ελληνισμό, προσπαθώντας να κρατήσει τις ρίζες των αλησμόνητων Πατρίδων ζωντανές.

Παράλληλα δε, προσπαθεί συστηματικά να αναδείξει τον πολιούχο της Τραπεζούντας Άγιο Ευγένιο, ναός του οποίου υπάρχει και στην ιερά Μητρόπολη του. Τον σεβασμιώτατο προσκάλεσαν ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κκ. Εμμανουήλ και ο σύλλογος καρκινοπαθών νομού Κιλκίς ο «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος».

Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή είκοσι και πλέον πολιτιστικών συλλόγων του νομού Κιλκίς, στην πλειοψηφία τους Ποντιακών.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο καλωσόρισμα η πρόεδρος του συλλόγου Γεωργία Κολεσιώτου ενώ εκ μέρους του δήμου Κιλκίς χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Δημήτριος Τσαντάκης και εκ μέρους της ιατρικής κοινότητας ο διευθυντής του κέντρου υγείας Πολυκάστρου Δημήτριος Περπερίδης.

Συγκίνηση προκάλεσε στους παρισταμένους ο λόγος της προέδρου καρκινοπαθών νομού Δράμας Ευγενίας Σαραφίδου, η οποία μίλησε για το δύσκολο αγώνα των καρκινοπαθών που απαιτεί θάρρος και δύναμη.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«…Με τις ευχές και ευλογίες του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς εκδήλωση στην μνήμη του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου.

Ευχαριστούμε τον κεντρικό ομιλητή τής εκδήλωσης σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Δράμας κ.Παύλο ο οποίος με τον γλαφυρό του λόγο μέσα από τον βίο του Αγίου Ευγενίου μάς «ταξίδεψε» στην περιοχή του Πόντου.

Ευχαριστούμε τον πατέρα Πολύκαρπο Κοντοζίδη και τον Γρηγόρη Κολεσιώτη που με την καθάρια του φωνή ο πρώτος και τους ήχους της λύρας ο δεύτερος ξύπνησαν στο κοινό θύμησες από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Ευχαριστούμε τους πολιτιστικούς συλλόγους του νομού Κιλκίς που με την παρουσία και συμμετοχή τους στην εκδήλωση απέδειξαν ότι με την συνέχιση της παράδοσης προάγεται ο πολιτισμός.

Ευχαριστούμε όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση και όλοι μαζί τιμήσαμε τον Άγιο Ευγένιο εκ Τραπεζούντος ο οποίος είναι προστάτης του συλλόγου μας.

Ευχής έργον,, όπως ειπώθηκε και στην εκδήλωση είναι η ευόδωση τής προσπάθειας του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη κ.κ. Εμμανουήλ να ανεγερθεί ναός προς τιμήν του Αγίου Ευγενίου ο οποίος όπως όλοι οι Άγιοι τής Εκκλησίας πρεσβεύει για όλους μας…».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα