Τέταρτος ο Αίας στις κορασίδες ηττήθηκε από τον ΓΟ Καστοριάς

ΑΙΑΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

Με την κατάληψη της τέταρτης θέσης της κατάταξης, στο πλαίσιο της διαδικασίας των αγώνων διαβάθμισης, δηλαδή της δεύτερης και τελικής φάσης του πρωταθλήματος ΚΔ Μακεδονίας, ολοκλήρωσε την φετινή αγωνιστική περίοδο η πετοσφαιρική ομάδα κορασίδων του Αίαντος Κιλκίς.

Στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη το Σάββατο 8-4-17 στο κλειστό γυμναστήριο Εδέσσης, το κιλκισιώτικο συγκρότημα ηττήθηκε από το αντίστοιχο του ΓΟ Καστοριάς, με 3-1 σετ, ύστερα από μιάν ακόμη ελπιδοφόρα εμφάνιση, με την οποία κατέδειξε τις δυνατότητές του να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί τα πρωτεία την επόμενη διετία

Ουσιαστικώς, η αναμέτρηση κρίθηκε στο δεύτερο σετ, όταν ο Αίας, αντιδρώντας στον αιφνιδιασμό τον οποίο υπέστη στο πρώτο, κατάφερε να το κερδίσει και να ισοφαρίσει, ύστερα όμως από επίπονη προσπάθεια, που επέφερε αγωνιστική κόπωση.

Αυτήν την κόπωση του Αίαντος την εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο ο ΓΟΚ και, σε συνδυασμό με την δική του μεγαλύτερη πείρα και ομοιογένεια στον μεγαλύτερο «βάθος» πάγκου, έφτασε με αρκετή άνεση στην τελική επικράτηση κατακτώντας τα άλλα δύο σετ, παρ’όλο που ο Αίας συνέχισε να αντιστέκεται με πείσμα και φιλότιμο.

Πάντως, οι δύο ήττες της ομάδας του Κιλκίς στους κατατακτήριους αγώνες της τελικής φάσης του πρωταθλήματος της κατηγορίας της δεν «ακυρώνουν» ούτε τον χαρακτηρισμό της φετινής αγωνιστικής περιόδου ως επιτυχούς ούτε την συνολική «εικόνα», την οποία παρουσίασε κατά την διάρκειά της.

Η σύνθεση:
Κοτίδου, Ταντσοπούλου, Ναλπαντίδου, Καντίδου, Σοφ.Κώστογλου, Στ. Κώστογλου (αρχική εξάδα), Α.Εμμανουηλίδου, Λαμπριανίδου, Μαχμουτάι.