Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της οργάνωσης των καστανοπαραγωγών

Οικονομία /

Συνάντηση, με αντικείμενο την περαιτέρω οργάνωση των καστανοπαραγωγών του νομου, διά της αναπτύξεως του συνεργατισμού ανάμεσά τους, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10.9.18 στην Γρίβα, στο επιστέγασμα σειράς πρωτοβουλιών του προέδρου της τοπικής κοινότητας Γιώργου Μπακάλη.

Η συνάντηση χαρακτηρίσθηκε από επιτυχία σε όλους τους τομείς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Βράδυ Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου 2018 στην όμορφη Γρίβα, «ποτίστηκε με λίγο περισσότερη γνώση ο «σπόρος» του συνεργατισμού που «έσπειρε» με τις εντατικές του προσπάθειες ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιώργος Μπακάλης σε συνεργασία με την περιφερειακή σύμβουλο Μιχαλία Καραμισάκη και σε συνέχεια παλαιότερης δράσης του αείμνηστου διευθύνοντος συμβούλου της «Αναπτυξιακής» Παύλου Πασσαλίδη.

Η αθρόα συμμετοχή στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, αντικατοπτρίζει το έντονο και ζωηρό ενδιαφέρον των καστανοπαραγωγών από την ευρύτερη περιοχή του Πάικου, τις πολλές απορίες και προβληματισμούς των οποίων προσπάθησαν να καλύψουν με τις απαντήσεις τους ο έμπειρος γεωπόνος της ΔΑΟΚ Κιλκίς Βασίλης Ιωαννίδης και ο γενικός διευθυντής της ΑΝΚΙ Παναγιώτη Κωνσταντινίδη.

Σ΄ ένα περιβάλλον που λείπει η επιχειρηματική και συνεργατική κουλτούρα, η εμψύχωση και η παροχή κινήτρων θεωρείται επιβεβλημένη ακόμη και για τα αυτονόητα! Στο γόνιμο, όμως, αυτό έδαφος της Παιονίας, το «νερό φαίνεται να μπήκε πλέον στο αυλάκι» καθ’ όσον οι καστανοπαραγωγοί φαίνονται ώριμοι και αποφασισμένοι για το επόμενο βήμα.

Μάλιστα «απαίτησαν», όπως και συμφωνήθηκε, να πραγματοποιηθεί σύντομα νέα συνάντηση ώστε να υπήρξε διεξοδικότερη παρουσίαση – συζήτηση και να δομηθεί ένα βιώσιμο επιχειρησιακό πλάνο δημιουργίας, πιθανώς, ενός αγροτικού συνεταιρισμού που θα δώσει βάσιμη προοπτική αποδοτικότερης αξιοποίησης του καστάνου, του μοναδικού αυτού όσον αφορά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τοπικού προϊόντος της περιοχής».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εκδηλώσεις εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα διοργανώνει η εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς

Από την εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς δημοσιοποιήθηκε πρόγραμμα εκδηλώσεων εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, τις οποίες διοργανώνει εντός του τρέχοντος μηνός. […]