«Πικρός» υποβιβασμός Ατρόμητου Π. Αγιονερίου

Αθλητισμός /

Καταδικαστική η εντός έδρας ήττα του από την Ποντοηράκλεια, που πρώτευσε στην ειδική βαθμολογία. Παρέμειναν στην ανώτερη κατηγορία και Εθνικός ΣΣ Μουριών και Εύρωπος φέρνοντας ισοπαλία στον μεταξύ τους αγώνα. Πανηγυρίζουν την (επ)άνοδο στην α1 κατηγορία Καμπάνης και Δόξα Χέρσου, ενώ το «πικρό ποτήρι» του υποβιβασμού στην β’ «ήπιε» ο Εθνικός Αξιούπολης.

Από την αγωνιστική περίοδο 2019-20 το Π.Αγιονέρι θα αγωνίζεται στην α’ κατηγορία ΕΠΣΚ, μετά την εντός έδρα ήττα του από την Ποντοηράκλεια στον «επίλογο» των αγώνων διαβάθμισης για την παραμονή («πλαίυ άουτ»), που εξανέμισε τις θεωρητικές πιθανότητές του να «επιβιώσει» και τον καταδίκασε οριστικώς σε υποβιβασμό.

Η ομάδα της Ποντοηράκλειας ανανέωσε την παρουσία της στην ανώτερη κατηγορία, κατακτώντας την πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας.
Τις άλλες δύο, που επίσης προσέφεραν ανανέωση της παραμονής, κατέλαβαν ο Εθνικός ΣΣ Μουριών και ο Εύρωπος, ολοκληρώνοντας την συμμετοχή τους στην διαδικασία των «πλαίυ άουτ» με ισοπαλία στον μεταξύ τους αγώνα.

-Ολοκληρώθηκε και το πρωτάθλημα της α’ κατηγορίας. Την άνοδο ουσιαστικώς …επάνοδο στην ανώτερη κατηγορία πανηγυρίζουν ο Καμπάνης, ως πρωταθλητής παρά την εντός έδρας ήττα του από την Αργυρούπολη και η Δόξα Χέρσου, που επικράτησε των Ελπίδων Κιλκίς, διατηρώντας την ευνοϊκή ισοβαθμία με την Αργυρούπολη την τελευταία αγωνιστική ημέρα των κατατακτηρίων αγώνων για τίτλο και άνοδο («πλαίυ οφ»).
Στον αντίποδα μετά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής ημέρας των αγώνων διαβάθμισης για την παραμονή («πλαύ άουτ») στην β’ κατηγορία υποβιβάζεται ο ιστορικός Εθνικός Αξιούπολης, τον οποίο νίκησε το Δροσάτο και εξασφάλισε την συμμετοχή του στην α’ και την νέα αγωνιστική περίοδο, μαζί με τον Α. Πέτρο, που έδωσε τέλος στην πρόσφατη, με υπαιτιότητά του, «περιπέτειά» του, νικώντας στον τελευταίο αγώνα την Τέρπυλλο, η οποία είχε ήδη ανανεώσει την παραμονή.

Τα πλήρη αποτελέσματα
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κατατακτήριοι αγώνες για την παραμονή
Εθνικός ΣΣΜ-Εύρωπος 2-2
(Νούκα, Φλόρα-Αϊβάζης, Καρακόλεφ)
Π.Αγιονέρι-Ποντοηράκλεια 0-1
(Σ.Ηλιάδης)
Η ειδική βαθμολογία
1. Ποντοηράκλεια 2-0 7
2. Εύρωπος 4-4 5
3. Εθνικός ΣΣΜ 5-5 4
4. Π.Αγιονέρι 4-6 1

Τα πλήρη αποτελέσματα
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κατατακτήριοι αγώνες
Για την άνοδο («πλαίυ οφ»)
Καμπάνης-Δόξα Χέρσου 2-1
Αργυρούπολη-Ελπίδες Κιλκίς 0-0
Καμπάνης-Αργυρούπολη 2-4
Δόξα Χερ.-Ελπίδες Κιλ. 3-1

Η ΕΙΔΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Καμπάνης 6-7 8
2. Δόξα Χερ. 6-3 7
3. Αργυρούπολη 4-4 7
4. Ελπίδες Κιλκίς 3-5 2
Για την παραμονή («πλαίυ άουτ»)
Τέρπυλλος-Εθν9ικός Αξ. 3-2
Α.Πέτρος-Δροσάτο 1-0
Α.Πέτρος-Τέρπυλλος 2-1
Δροσάτο-Εθνικός Αξ. 1-0

Η ΕΙΔΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Δροσάτο 3-2 7
2. Τέρπυλλος 5-6 6
3. Α.Πέτρος 3-4 5
4. Εθνικός Αξ. 5-4 3

Αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί από τον Α.Πέτρο

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δείχνει να «το έχει»

Βεβαίως, είναι πολύ νωρίς ακόμη για οποιαδήποτε εκτίμηση ή σχηματισμό «εικόνας». Πάντως, μέχρι στιγμής, ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης, ο Θέμις του […]

Απαράδεκτη «σύγχυση»

Υφίσταται μία σεβαστή απόσταση μεταξύ των εννοιών «χοτ σποτ» και κέντρου φιλοξενίας. Το πρώτο σημαίνει χώρο παραμονής έως την εξακρίβωση […]

Το πραγματικό ξεπούλημα

Ένας από τους βασικούς λόγους, που στις τελευταίες εκλογές τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στη Β. Ελλάδα ήταν πεσμένα, ήταν η […]