Εκπαίδευση

Λαμπρή εμφάνιση «Microstudies» στην τρίτη ολυμπιάδα ρομποτικής

Η σχολή ρομποτικής «Microstudies» του Κιλκίς συμμετέσχε με επιτυχία στην τρίτη Ολυμπιάδα ρομποτικής, η οποία διεξήχθη στο στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης, και απέσπασε επτά μετάλλια – βραβεία, και συγκεκριμένα ένα χρυσό, δύο ασημένια και τέσσερα χάλκινα, με καθοδηγητή τον Γκόραν Μιχαήλοβιτς και την Ελένη Καλαϊτζίδου Φαντίδου.

Έλαβαν μέρος ομάδες 36 χωρών, ενώ η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και του υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

Τα παιδιά μας δείχνουν το μέλλον

Στο ενημερωτικό δελτίο γι’ αυτό το ευχάριστο γιά το Κιλκίς γεγονός αναφέρονται και τα εξής:

Ο Γκόραν Μιχαήλοβιτς ως εκπρόσωπος της HERO Hellenic Educational Robotics Organization στην περιφέρεια Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας ευχαριστεί τον β΄αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά, διότι, μετά την συνάντηση που είχαμε στις αρχές του χρόνου στην Αθήνα, τέθηκε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων ο τρίτος ρομποτικός διαγωνισμός MRC – Minoan Robotsports Competition Global Olympiad, στον οποίο συμμετέσχον 2.500 παιδιά από 36 χώρες.

 

Ο κ. Γεωργαντάς εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και βράβευσε τις επιτυχίες των ομάδων.

Η χαρά μας είναι δεδομένη όταν βλέπουμε παιδιά από όλο τον κόσμο να βγαίνουν νικητές αποκτώντας εμπειρίες και δεξιότητες”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα