«Παίζοντας σε παραδοσιακά μονοπάτια στο αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς

Πολιτισμός /

Η δ΄ ενότητα από τον νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που εγκαινιάστηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, με τίτλο «Παίζοντας σε Παραδοσιακά Μονοπάτια» θα παρουσιασθεί την Πέμπτη 7.6.18 στο αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς απο την χοροδιδάσκαλο παραδοσιακών χορών Βαρβάρα Πίκουλα.

Οι μικροί μαθητές με αφετηρία ένα αρχαίο αντικείμενο, συγκεκριμένα ένα ειδώλιο αποτροπαϊκού χαρακτήρα, θα μάθουν για τον Πυρακαμνιό, έθιμο για την προσέλκυση της καλής υγείας και τύχης και φυσικά για την αποτροπή της κακής ενέργειας.

Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν ενημερωτικό βίντεο για το έθιμο και στη συνέχεια, στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου, θα διδαχθούν με βιωματικό τρόπο τον ρόλο της φωτιάς στην αποτροπή του κακού και την προσέλκυση του καλού.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές 5-12 ετών και θα είναι διάρκειας περίπου μίας ώρας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ανθρώπινες στιγμές

Εύσημα στον σπηλαιοφύλακα Κιλκίς Βασίλη Μακρίδη για την αναγόρευσή του σε δημότη Γρεβενών, σε αναγνώριση της συμβολής του στο εκεί […]

Με… «βαθειές ρίζες»

Πέρασαν δύο εβδομάδες, αλλά η συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον «Μαχητή», εξακολουθεί να συζητείται και να προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Αν […]