«Νίκησε» τον νέο κορωνοϊό η… 93χρονη κυρία Μαρία από την Καστανερή! (Βίντεο)

Γενικά /

Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και χαράς πήρε το απόγευμα της Δευτέρας 23.11.20 εξιτήριο από το νοσοκομείο – κέντρο υγείας Γουμένισσας η 93χρονη κ. Μαρία κάτοικος Καστανερής.

Είχε εισαχθεί εμπύρετη με συμπτώματα νέου κορωνοϊού την Παρασκευή 6.11.20 στο νοσοκομείο όπου της έγιναν δύο έλεγχοι, που υπήρξαν θετικοί, και παρέμεινε έως τις 23.11.20.

Με την αλλαγή του επιχειρησιακού σχεδίου και την διακομιδή των θετικών ασθενών στο νοσοκομείο Κιλκίς, η κ. Μαρία αρνήθηκε να διακομισθεί, λέγοντας ότι δεν ήθελε να στερήσει μια κλίνη από κάποιον νεώτερο.

Ματαίως οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό προσπαθούσαν να την μεταπείσουν. Με πλήρη διαύγεια αλλά εμφανή την κόπωσή της η κ. Μαρία παρέμεινε στο ΓΝ – ΚΥ Γουμένισσας και 17 μέρες μετά ευχαρίστησε όλο το ιατρικό προσωπικό και έφυγε όπως ήρθε:
Χαμογελαστή και υπερήφανη.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι στο ΓΝ – ΚΥ Γουμένισσας τα μέσα και ο εξοπλισμός είναι περιορισμένα, καταλαβαίνει το πάθος και την προσπάθεια του προσωπικού.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δύο πνευμονολόγοι, παθολόγος, βιοπαθολόγος και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν ήδη μετακινηθεί στο νοσοκομείο Κιλκίς.

Σε πρόσφατη επικοινωνία που είχαμε με την κόρη της κ. Μάριας ενημερωθήκαμε πως χαίρει άκρα υγείας και μας δόθηκε η άδεια δημοσιοποίησης του βίντεο κατά το εξιτήριο της.

Σε ευχαριστούμε κ. Μαρία για τα θερμά και όλο νόημα λόγια σου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα