Όλα κατ’ ευχήν στην «Γιορτή του Καλαμποκιού» στο Αξιοχώρι

Πολιτισμός /

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η θεσμική «Γιορτή του Καλαμποκιού» στο Αξιοχώρι, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22.7.18, με διοργανωτή τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο «Αμυδών».

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«…Εκτός από μιάν απλή ανακοίνωση, τίποτε άλλο δε μαρτυρούσε αυτό, που θα γινόταν το βράδυ της Κυριακής 22 Ιουλίου 2018. Καμμιά ιδαίτερη κινητικότητα, αγωνία, σκοτούρα, άγχος. Και όμως όλα δούλεψαν ρολόι κι όλα πήγαν καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε. Όσοι δεν ήρθαν …έχασαν μια όμορφη διασκεδαστική βραδιά και όσοι ήρθαν έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτή την απλή αλλά τόσο όμορφη «Ημέρα Καλαμποκιού» στο Αξιοχώρι.

Φίλοι από τα γύρω χωριά, ιδιαίτερα από τον Άσπρο, αλλά και από το Πολύκαστρο, το Κιλκίς και την Θεσσαλονίκη, ήρθαν να απολαύσουν τα «καλούδια», που προσέφεραν εθελοντικά, μέλη και φίλοι του συλλόγου, από καλαμποκίσιο αλεύρι, τα ποπ-κορν, τα βρασμένα και ψητά καλαμπόκια, και κάποιοι και τα σουβλάκια, συνδυάζοντας την απόλαυση αυτή των εδεσμάτων, με την απόλαυση της εξαίρετης μουσικής προσφοράς του πολυτάλαντου Τάσου.

Ήταν στην κυριολεξία μια «όαση στην έρημο» στην τελευταίως αναγκαστική απομάκρυνση της κοινωνίας από τις παλαιότερα συχνές διασκεδάσεις.

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Αμυδών» αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τις εταιρίες PIONEER και Κ. Ν. Ευθυμιάδης Α. Ε. για τις δωρεές τους σε σπόρους, τους Σωτήρη Βλάσκο, Χρήστο Πανόπουλο, Σοφία Αναστασιάδου γιά δωρεές σε πίνακες, καθώς επίσης και τους Νικόλαο Χριστοφορίδη και Γεώργιο Σερεμετίδη.

Οι δωρεές όλων μπήκαν σε λοταρία, τα έσοδα της οποίας θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση – ανακαίνιση του αμυδόνιου λαογραφικού μουσείου.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καλαμποκοπαραγωγούς Πέτρο Νικαλαϊδη και Αντρέα Χριστοδούλου για την προσφορά των καλαμποκιών, όσους προσέφεραν τα εκλεκτά εδέσματα, και τέλος σε όλους που συμμετείχαν στην εκδήλωση, γιατί χωρίς αυτούς δε θα είχε καμμία επιτυχία η όμορφη αυτή «Ημέρα Καλαμποκιού»…».

Περισσότερα

Εκδηλώσεις εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα διοργανώνει η εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς

Από την εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς δημοσιοποιήθηκε πρόγραμμα εκδηλώσεων εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, τις οποίες διοργανώνει εντός του τρέχοντος μηνός. […]

Δείτε ακόμα