Ο δήμος Παιονίας τίμησε και φέτος διακριθέντες δημότες

Πολιτισμός /

Γιά τέταρτη συνεχή χρονιά ο δήμος Παιονίας διοργάνωσε την θεσμική εκδήλωση «Έργων Διάκρισις» προκειμένου να τιμήσει δημότες και φορείς, που διακρίθηκαν στις Τέχνες, τον πολιτισμό, τα Γράμματα, την λαογραφία, τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«…Στο κατάμεστο από κόσμο κέντρο πολιτισμού Πολυκάστρου, το απόγευμα του Σαββάτου 16.3.19, παρουσία των εκπροσώπων των θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, η Παιονία ένιωσε υπερήφανη για τους ανθρώπους της που μοχθούν, προσφέρουν και αναδεικνύουν μέσα από την δράση τους την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης:

«…Στους δύσκολους καιρούς που διαβιούμε, η Πατρίδα μας και ο τόπος μας έχουν ανάγκη από ανθρώπους με αξία και κυρίως ηθική για να δείχνουν το δρόμο ώστε να πάμε ενωμένοι μπροστά. Ο τόπος μας είναι ευλογημένος, έχει απαράμιλλο φυσικό κάλλος, βρίσκεται σε κομβικό στρατηγικό σημείο ως πύλη των Βαλκανίων και έχει άξιους ανθρώπους. Ένα ανθρώπινο δυναμικό το οποίο ακόμη και μέσα στη δύσκολη αυτή συγκυρία αποδεικνύει την αξία του. Μοχθεί για το αύριο του τόπου και επιτυγχάνει την αναγνώριση. Αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους τιμούμε σήμερα. Ανθρώπους σεμνούς και με διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Ανθρώπους που με την δράση τους συνετέλεσαν ώστε ο δήμος μας να γίνει γνωστός στα πέρατα της επικράτειας αλλά και έξω από αυτά»…

…Η επιλογή των βραβευθέντων έγινε με κριτήριο κυρίως την εξωστρέφεια για το δήμο που παράγεται ως αποτέλεσμα τις πράξεις όλων τους και φυσικά την εθελοντική τους δράση…

…Πρώτος από τους βραβευθέντες ήταν ο μουσικός Γεώργιος Μέγκας για την σπουδαία καλλιτεχνική του πορεία.

Την απονομή έκανε ο δήμαρχος κ. Γκουντενούδης. Ακολούθησε το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου με τους εθελοντές του για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελούν. Την απονομή του βραβείου έκανε ο εντεταλμένος σύμβουλος υγείας Γιάννης Αλίρης.

Τιμήθηκαν επίσης η Ελένη Γρομπανοπούλου για την συμβολή της στην ίδρυση του λαϊκού πανεπιστημίου Παιονίας με έδρα την Αξιούπολη. Την απονομή έκανε ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς) και η εθελοντική ομάδα «Ισχύς εν τη ενώσει» Αγίου Πέτρου για την προσφορά της στον οικισμό. Την απονομή έκανε ο αντιδήμαρχος Λάζαρος Ευθυμιάδης.

Ακόμη, οι δημότες της Παιονίας χειροκρότησαν τους εθελοντές της δημοτικής βιβλιοθήκης Παιονία. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της κοινωφελούς Δημήτρης Μπαβέλης και η «Κιβωτός» Γουμένισσας με τους Γιάννη Ζαγκότη και Γιώργο Πέτκο για την προσπάθεια διατήρησης της ιστορίας της περιοχής. Την απονομή έκανε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ζώρας.

Το τιμητικό βραβείο του δήμου Παιονίας δέχθηκαν ο σύλλογος Γραμμάτων και Τεχνών Αξιούπολης (απονομή από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Παπαδόπουλο) και στον εκπαιδευτικό Θεόδωρος Κίτσιος για την πλούσια δραστηριότητα που αναπτύσσει στο γυμνάσιο – λύκειο Ευρωπού (την απονομή έκανε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τσιτενίδης).

Τρεις σύλλογοι που ξεχώρισαν για την έντονη δραστηριότητα τους και την προσφορά τους στην όμορφη Παιονία βραβεύτηκαν στην φετινή εκδήλωση. Πρόκειται για τον πολιτιστικό σύλλογο Άσπρου με κορυφαία δράση το Καρναβάλι που μετράει 37 χρόνια ζωής (απονομή από τον αντιδήμαρχο κ. Παμποράκη), τον σύλλογο Γυναικών Γρίβας για την εκδήλωση «Κάστανο – Κρασί – Τυρί» (απονομή από την αντιδήμαρχο Ελένη Δούμου) και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυπέτρου (απονομή από τον νέο ταξίαρχο της 33ης Μ/Κ Ταξιαρχίας κ. Γκουτζουρέλα).

Τελευταίος στη σειρά, αλλά όχι στην αξία, ο φοιτητής από τον Άγιο Πέτρο Παντελής Αγγελίδης ως αριστούχος μαθητής του δήμου για την χρονιά που πέρασε και την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είχε αναπτύξει και έντονη δράση στα κοινά της περιοχής. Ττην απονομή έκανε η περιφερειακή σύμβουλος Μιχαλία Καραμισάκη».

Ευχαριστήριο δημάρχου Παιονίας Χ.Γκουντενούδη
Ως Δημοτική Αρχή Παιονίας νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά από την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης «ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ» 2019 και ευχαριστούμε όσους συνετέλεσαν στην υλοποίηση της.
Όλοι όσοι τιμήθηκαν και φέτος όπως κάθε χρονιά, αξιολογήθηκαν με κριτήριο την ανιδιοτελή τους προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, την αξιοσύνη τους και κυρίως τον εθελοντισμό.
Το υλικό που συνέλεξαν οι συνεργάτες μας από τους συλλόγους κυρίως, ήταν ευρύτατο και συνεπώς δεν μπορούσε να παρουσιασθεί όλο σε ένα οπτικοακουστικό υλικό διάρκειας μόλις δύο λεπτών, λόγω περιορισμού της διάρκειας της εκδήλωσης.

Η δράση όμως και η προσφορά των συλλογικών φορέων και συλλόγων της περιοχής μας είναι παντού γνωστή και η βράβευση τους ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να πράξει ο Δήμος μας.

Η φετινή εκδήλωση «ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ» 2019 του Δήμου Παιονίας ήταν ξεχωριστή καθώς είχε ως κύριο πρόταγμα τον εθελοντισμό.

Στους σύγχρονους δύσκολους καιρούς που διαβιούμε, οφείλουμε ως θεσμικά όργανα να αναδεικνύουμε πρωτοβουλίες από την κοινωνία των πολιτών που προτάσσουν την ανιδιοτέλεια και την προσφορά στην τοπική κοινωνία εν προκειμένω μέσω της διαφύλαξης της λαογραφικής και ιστορικής μας συνέχειας και της ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Σύλλογο Γυναικών Γρίβας για την τόσο μαζική του παρουσία στην εκδήλωση «ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ» 2019.

Το παράδειγμα των γυναικών της Γρίβας καταδεικνύει ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε όχι μόνο την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά να δώσουμε ελπίδα για τους νέους μας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πολύ …«φτωχότερο»

Γίνεται ψηφοδέλτιο νομού Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ χωρίς τον Θέμη τον Ανθρακίδη του Θόδωρου, τον οικονομολόγο και νομικό; Γίνεται. Αλλά …πολύ […]