Εκλογικές επιδόσεις

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Για πέμπτη φορά εξελέγη βουλευτής Κιλκίς ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Έγινε έτσι ο βουλευτής της ΝΔ με τις περισσότερες εκλογικές επιτυχίες (δύο φορές το 2012, δύο φορές το 2015, 2019) ανεξαρτήτως τρόπου εκλογής βουλευτών (σταυρού προτίμησης, «λίστας»), υποσκελίζοντας Αλέξανδρο Αβραμίδη, Σάββα Τσιτουρίδη και Κωνσταντίνο Κιλτίδη που ακολουθούν με τέσσερες επιτυχίες έκαστος.

Όσον αφορά ωστόσο στην διάρκεια του συνόλου των θητείων ο αείμνηστος Αλέξανδρος Αβραμίδης παραμένει επικεφαλής με συνολικώς δεκαπέντε έτη και μάλιστα συναπτά.

Οι πέντε επιτυχίες του Γιώργου Γεωργαντά ισοφαρίζουν την επίδοση νομού Κιλκίς την οποία κατείχε μόνος έως τώρα ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικός αξιωματούχος Γιώργος Φλωρίδης (1996, 2000, 2004,2007, 2009) ο οποίος διατηρεί και την πρωτιά στο εν λόγω κόμμα όσον αφορά στην διάρκεια του συνόλου των θητείων με δεκατέσσερα χρόνια.

Ως προς το άλλο κόμμα που κέρδισε έδρα στον νομό στις φετινές εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ την επίδοση επιτυχιών κατέχει η Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου που με την φετινή εκλογή της έφτασε συνολικώς τις τέσσερες (δύο φορές το 2012, μία φορά το 2015, 2019) ενώ ως προς την διάρκεια προηγείται ο Θόδωρος Παραστατίδης που θήτευσε επί τέσσερα έτη.

Την κ. Αγαθοπούλου θα συνοδεύει για πάντα και η διάκριση ως της πρώτης βουλεύτριας στα εκλογικά χρονικά του νομού Κιλκίς ο οποίος υφίσταται από το 1935.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα

Φρίκη!

Υποτίθεται, ότι η χρήση της φόλας, ως μέσου… «απαλλαγής» από αδέσποτα ζώα είναι ποινικώς κολάσιμη πράξη. Υποτίθεται, καθώς ναι μεν […]

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή

Καταγράφουμε αυτό το διάστημα έντονη επιθυμία από πολλούς, να πλαισιώσουν τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Καλό θα ήταν, μερικοί να μην […]

Δείτε ακόμα