Το άγχος «έπνιξε» τον Αλέξανδρο Αξιούπολης στην Κατερίνη

Αθλητισμός /

Πού άγχος και επί πλέον, στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο κακή διαιτησία.

Ο ολέθριος αυτός συνδυασμός προξένησε για δεύτερο συνεχή αγώνα μεγάλο κακό στην χειροσφαιρική ομάδα της Αξιούπολης καθώς της στοίχισε την δεύτερη συνεχή άδοξη ήττα στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας, με συνέπεια την δραματική επιδείνωση της βαθμολογικής θέσης του.

Μάλιστα, αυτήν την φορά ο Αλέξανδρος ηττήθηκε εντός έδρας από τον όχι ανώτερό του Αρχέλαο Κατερίνης με 28-21, σε ένα νέο οδυνηρό πλήγμα κατά των ελπίδων και πιθανοτήτων παραμονής του.

Το αξιουπολίτικο συγκρότημα φάνηκε εξαρχής «δέσμιο» του άγχους του, με επακόλουθο τα αρκετά λάθη, κυρίως στην άμυνα, που δεν του επέτρεψαν να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας, παρ΄όλο που έως το 25΄διατηρούσε προβάδισμα ενός-δύο τερμάτων.

Η λήξη του ημιχρονίου το βρήκε να ηττάται με 15-13, ενώ το ίδιο «βιολί» συνεχίσθηκε έως το 45΄, με τον Αλέξανδρο να μην βρίσκει επιθετικές διεξόδους, που λειτουργούσαν ως «αντίβαρο» στην αμυντική αστάθεια.

Από το σημείο εκείνο και μετά, ήταν που ήταν «στραβό το κλήμα, το΄φάγε και…» το διαιτητικό δίδυμο Γιάννου-Τέμης, με σωρεία λανθασμένων αποφάσεων και «χτυπητών» παραλείψεων εις βάρος του Αλέξανδρου, που επέτειναν το άγχος και τον εκνευρισμό των παικτών του, με συνέπεια την πλήρη απορρύθμιση της ομάδας.

Για τον Αρχέλαο, μολονότι και αυτός δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση ήταν αρκετό το να επιδείξει στοιχειώδη ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση. Χάρη σ΄αυτές εκμεταλλεύθηκε πλήρως την περίσταση, και στο τελευταίο δεκάλεπτο κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε με άνεση στην τελική επκράτηση.

Ωστόστο, και σ΄αυτόν τον αγώνα μπορεί να γίνει λόγος περί «απωλεσθείσης νίκης» του Αλέξανδρου, που τώρα πλέον καλείται να επιδείξει χαρακτήρα και να αντιδράσει κατά τρόπο, που να του επιτρέψει να παραμείνει μέχρι τέλους στον «πόλεμο» για την παραμονή.

Διότι, μπορεί μεν να χάθηκαν δύο σημαντικές «μάχες», όμως ο «πόλεμος» δεν τελείωσε.

Και ανεξαρτήτως των δύο τελευταίων ατυχών αποτελεσμάτων ο Αλέξανδρος παραμένει ομάδα με δυνατότητες, που της επιτρέπουν να αγωνίζεται στην α2 εθνική κατηγορία.

Αρκεί βεβαίως, να «ακυρωθεί» η «υποταγή» στο άγχος, που «καθηλώνει» το νου στους βαθμολογικούς και στατιστικούς αριθμούς, εκτοπίζοντας από αυτόν την αγωνιστική διάθεση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε επιθυμητές ανατροπές.

Η σύνθεση:
Γιάντσιτς (Στεφανίδης), Μουτούδης 4, Ρ.Παπαρήγας, Καραπεΐδης 5, Μόγας 5, Μενεψάκος 1, Θ.Καλπακίδης 5, Παλαιστής 1, Μάρτσης, Μαυρόπουλος, Α.Παπαρήγας, Αριστείδου.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Σάββατο 3.2.18, 18.00, Αρίων Πτολεμαΐδος-Αλέξανδρος Αξιούπολης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα