Αναβλήθηκε η δίκη του μέλους της ΚΝΕ που συνελήφθη έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς

Πολιτική /

Αναβλήθηκε για τις 16 Ιούνη του 2017, η δίκη του μέλους της ΚΝΕ και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς, με κατηγορητήριο που εξομοιώνει οποιοδήποτε κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με πρόσκληση σε διάπραξη εγκλήματος ή πλημμελήματος λόγω παρέλευσης ωραρίου.

Με τη συγκεκριμένη δίωξη που γίνεται με βάση το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα του 1951, επιχειρείται να επανέλθει στο νομικό και πολιτικό προσκήνιο το πλαίσιο περιορισμού των ελευθεριών και πολιτικής καταστολής που ίσχυσε στη μετεμφυλιακή Ελλάδα.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης αλλά και καταδίκης της πολιτικής διώξεων και καταστολής που οργάνωσαν η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, από το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς.
https://www.youtube.com/watch?v=d_STHcZVPEI
Από εκεί με μαχητική πορεία κατευθύνθηκαν στα δικαστήρια του Κιλκίς, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

Με τη δυναμική διαδήλωση που διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι διαδηλωτές σάλπισαν «όχι στη συναίνεση και την υποταγή – ανυπακοή και πάλη ταξική». Το μαχητικό μπλοκ των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διατράνωσε «ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές».

Στις 3 το απόγευμα το δικαστήριο διέκοψε χωρίς να φθάσει στην υπόθεση που είχε το τελευταίο νούμερο κι έτσι η δίκη αναβλήθηκε για την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017.

Θυμίζουμε ότι το μέλος της ΚΝΕ, που διώκεται, συνελήφθη από την αστυνομία στις 7 Νοέμβρη έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς, έπειτα από καταγγελία του διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου, γιατί συζητούσε έξω από το σχολείο με τους μαθητές για την οργάνωση και το περιεχόμενο των μαθητικών κινητοποιήσεων που ήταν προγραμματισμένες εκείνη την μέρα σε μια σειρά πόλεις της χώρας, όπως και στο Κιλκίς, διακινώντας την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών.

Πλήθος μαζικών φορέων, εργατικών σωματείων, επιτροπών αγώνα, ενώσεων γονέων, συλλόγων γυναικών, μεμονωμένων εργαζόμενων και ανθρώπων του μόχθου, με ανακοινώσεις και ψηφίσματά τους, τις προηγούμενες ημέρες, καταδίκασαν τη πρακτική του διευθυντή, της αστυνομίας και της εισαγγελίας, η οποία καλύπτεται προφανώς και από την κυβέρνηση, να σύρουν στο δικαστήριο ένα νέο άνθρωπο που αγωνίζεται και διεκδικεί μια καλύτερη ζωή, ένα ανθρώπινο μέλλον, που συζητάει αυτές τις ιδέες με μαθητές, φοιτητές, νέους, εργαζόμενους, άνεργους.