Αθλητισμός

Το λύκειο Καμπάνη πάει …στο «Μουντιάλ» στίβου στη Βραζιλία

Διεξάγονται από την Τετάρτη 27.11 έως και την Τρίτη 2.12.13, στην διοικητική πρωτεύουσα της Βραζιλίας Μπραζίλια, οι αγώνες των παγκοσμίων σχολικών πρωταθλημάτων (μαθητών-μαθητριών) κλασικού αθλητισμού, με την επωνυμία «Γυμνασιάδα».Σ’ αυτά συμμετέχει και η χώρα μας με 17 αθλητές και 16 αθλήτριες.
Το ξεχωριστό στην σύνθεση αυτής της αποστολής προέρχεται …από τον νομό Κιλκίς.Και τούτο, διότι σ’ αυτήν συμπεριλαμβάνονται οι ρίπτες Κυριάκος Ζώτος, Δήμητρα Ζώτου και Αλέξης Προδανάς με την πλειάδα διασυλλογικών, πανελληνίων και διεθνών επιτυχιών και διακρίσεων, που φοιτούν στο λύκειο Καμπάνη.
Και από τα 33 στελέχη της αποστολής είναι τα μόνα, που προέρχονται από σχολείο ενός χωριού, έστω και κεφαλοχωρίου, ενώ όλα τα άλλα φοιτούν σε σχολεία …μεγαλουπόλεων (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς, Λαρίσης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων κα)!
Είναι κάτι που περιποιεί ιδιαίτερη τιμή στην μαθητιώσα νεολαία, όπως κάθε διάκριση σε οποιονδήποτε τομέα, με τον αθλητικό εν προκειμένω να «εισπράττει» αυτοδικαίως τα εύσημα.
Φυσικά, η τιμή ανήκει ειδικότερα στο σχολείο μας, στις οικογένειές τους αλλά και στις τοπικές κοινωνίες τους.
Ήδη η «χρυσή» τριάδα του λυκείου Καμπάνη συνεχίζει εντατικώς την προετοιμασία της υπό την επίβλεψη του άξιου και καταξιωμένου ομοσπονδιακού προπονητή τους Γιάννη Χρίστογλου, καθηγητή φυσικής αγωγής στο σχολείο τους, με στόχο την όσο το δυνατόν περισσότερο επάξια εκπροσώπηση της χώρας σ’ αυτήν την κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση σχολικού αθλητισμού.
Όσον αφορά στα αγωνίσματα, και καθώς κάθε αθλητής και αθλήτρια έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο σε ένα, ο 17χρονος Κυριάκος Ζώτος δηλώθηκε στην δισκοβολία, η 17χρονη Δήμητρα Ζώτου στην σφυροβολία και ο 16χρονος Αλέξης Προδανάς επίσης στην σφυροβολία ενώ στην αποστολή θεωρείται αυτονόητο ότι θα συμμετάσχει και ο κ. Χρίστογλου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα αυτονόητα!

Διαβάζουμε τα δελτία τύπου που στέλνουν της τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κάνοντας αναφορά στην […]