Αθλητισμός

Πρωταθλητής κόσμου μαθητών ο Κ. Ζώτος του λυκείου Καμπάνη

Ήταν γι’ αυτόν μία εξαιρετική αγωνιστική χρονιά επιτυχιών και διακρίσεων σε πανελλήνιο, βαλκανικό, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Φαίνεται, όμως, ότι ο Κυριάκος Ζώτος… κρατούσε το καλύτερο γιά το τέλος της!
Έτσι, την Δευτέρα 1.12.13 ο 17χρονος ρίπτης του ΓΣ Μανδρών και μαθητής του λκείου Καμπάνη Κυριάκος Ζώτος ανεδείχθη πρωταθλητής κόσμου μαθητών στην δισκοβολία με 57.96!
Ο σπουδαίος φέρελπις Κιλκισιώτης αθλητής ήταν μέλος της εθνικής ομάδας μαθητών, που έλαβε μέρος στους αγώνες της παγκόσμιας Γυμνασιάδας ή αλλιώς σχολικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι διεξήχθησαν στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας Μπαζίλια από την Τετάρτη 27.11 έως και την Τρίτη 3.12.13.
Η πρωτιά του σ’ αυτήν την πολύ μεγάλη σχολική διοργάνωση συνιστά την κορυφαία διάκριση του κιλκισιώτικου σχολικού αθλητισμού, και όχι μόνον αυτού, γιά το τρέχον έτος και ανοίγει ακόμη περισσότερο τον «δρόμο» του ταλαντούχου ρίπτη προς τις επιτυχίες και την καταξίωση.
ΖΩΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣΩς γνωστόν, στην παγκόσμια Γυμνασιάδα η χώρα μας έλαβε μέρος με 33 αθλητές και αθλήτριες, εκ των οποίων τρεις, ο Κυριάκος Ζώτος και οι επίσης διακριθέντες Αλέξης Προδανάς (έκτος στην σφυροβολία) και Δήμητρα Ζώτου (τέταρτη στην σφυροβολία) από το λύκειο Καμπάνη, σε μιάν ακόμη σημαντικότατη γιά τον νομό διάκριση, καθώς όλα τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής σχολικής ομάδας προέρχονται από λύκεια της πρωτεύουσας, της συμπρωτεύουσας και ωρισμένων ακόμη μεγάλων πόλεων, και όχι από το λύκειο ενός… κεφαλοχωρίου της περιφέρειας!
Οι λαμπρές αυτές διακρίσεις περιποιούν τιμή όχι μόνο στα τρία θαυμάσια παιδιά και στο σχολείο τους αλλά και στον καθηγητή φυσικής αγωγής αυτού του σχολείου, τον παλαιό πρωταθλητή και βαλκανιονίκη εφήβων στον ακοντισμό Γιάννη Χρίστογλου, έναν ακούραστο και ανιδιοτελή εργάτη του αθλητισμού δημιουργό αυτού του αθλητικού «θαύματος» στον πρώην δήμο Γαλλικού, γιά το οποίο μιλά σήμερα με θαυμασμό όλη η Ελλάδα!
Ενός ανθρώπου, που διδάσκει αθλητισμό, αλλά και ήθος, έχοντας αναδείξει πλειάδα σπουδαίων αθλητών με υποδειγματικό χαρακτήρα, που κοσμούν τον χώρο του αθλητισμού και την κοινωνία του νομού Κιλκίς, στους οποίους συγκαταλέγεται και η «χρυσή» τριάδα που εξεπροσώπησε φέτος επαξίως τούτο τον τόπο σε οικουμενικό επίπεδο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα