Γενικά

«Ζωντάνεψαν» γιά μιάν ημέρα τα δημοτικά σχολεία Άνω Αποστόλων και Ξυλοκερατιάς


Με αισθήματα συγκίνησης και εθνικής ανάτασης γιόρτασαν την εθνική μας επέτειο οι κάτοικοι και δημότες των Άνω Αποστόλων και Ξυλοκερατιάς. Ιδιαίτερο «χρώμα» στους δύο παραπάνω οικισμούς, την ημέρα εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας μας προσέδωσε η κίνηση των αντιδημάρχων Κιλκίς Δημήτρη Τσαντάκη και Πρόδρομου Πεντζερετζή να ανοίξουν μετά από αρκετά χρόνια τα δημοτικά σχολεία που έχουν κλείσει λόγω ελλείψεως μαθητικού πληθυσμού, και να δώσουν «ζωντάνια» στην περιοχή. «Συμπρωταγωνιστές» σ’ αυτήν την εκδήλωση ήταν οι μαθητές του 7ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς που με μεγάλη προθυμία επισκέφθηκαν τα δύο χωριά, απήγγειλαν με εθνική υπερηφάνεια επετειακά ποιήματα και απέδωσαν τραγούδια, ο ιερέας των Άνω Αποστόλων π. Δημήτριος Κομνηνός, οι πρόεδροι των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων Γιώργος Ελευθεριάδης, Χαράλαμπος Αθανασιάδης και τα μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ξυλοκερατιάς Στέλιος Δρόσος.
Οι δημότες των Άνω Αποστόλων και της Ξυλοκερατιάς εξεπλάγησαν θετικώς με την μικρή γιορτή, που διοργανώθηκε προς τιμήν τους, καμάρωσαν τα παιδιά και χάρηκαν που άνοιξαν έστω και για μιαν ημέρα, για συμβολικούς λόγους τα σχολικά διδακτήρια.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις στις οποίες έδωσαν το «παρών» τους και η σχολική σύμβουλος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς Ιωάννα Αρβανίτη και η μουσικός – σοπράνο Βάσω Βαϊούλη, που συνόδευε στο πιάνο τα παιδιά, ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας