Αγροτικά

«Ζωηρό» ενδιαφέρον εταιριών γιά το σκληρό σιτάρι του νομού

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Eυεργετικό αντίκτυπο και στην περιοχή του δήμου Κιλκίς είχε η πρωτοβουλία του αγροτικού συνεταιρισμού Αξιούπολης «Αξιός» να προχωρήσει σε συμβάσεις καλλιέργειας σκληρού σιταριού με την εταιρία «ΣΟΓΙΑ-ΕΛΛΑΣ» καθώς αμέσως μετά την ανάλογη τακτική ακολούθησε η «EUROAGRO», με παρόμοια προσφορά στην ελάχιστη εξασφαλισμένη τιμή των 0,20 ευρώ ανά κιλό.

Εξελίξεις, που προφανώς αντανακλούν τα θετικά του υγιούς ανταγωνισμού, και οι οποίες θα έχουν θετικό αντίκτυπο και στους ολίγους παραγωγούς σκληρού σιταριού στην περιφερειακή ενότητά μας, καθώς μετά την κατάρρευση της ΕΑΣ Κιλκίς και της μετάλλαξης σε συνεταιρισμό της αντίστοιχης της Αξιούπολης και την απουσία συγκεντρώσεων σιταριού από μέρους των, δεν είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν γιά πολλούς εξ αυτών αντίστοιχες ανταγωνιστικές τιμές.

Μάλιστα, όπως πληροφόρησε εσχάτως ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Αξιούπολης Παύλος Πασσαλίδης υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από πλευράς των μελών του συνεταιρισμού αλλά και άλλων παραγωγών να ενταχθούν στο σχετικό πρόγραμμα, που προκήρυξε ο συνεταιρισμός με πάνω από εκατό αγρότες να επιδεικνύουν το σχετικό ενδιαφέρον.

Γεγονός, το οποίο ξεπερνά και τις πιό αισιόδοξες προσδοκίες της διοίκησης του συνεταιρισμού, η οποία εκτιμούσε, ότι θα συμπλήρωνε ένα ανώτατο όριο περίπου χιλίων στρεμμάτων καλλιέργειας, και από ό,τι φαίνεται αυτό θα ξεπεράσει τις 3000 στρεμμάτων.

Ευχή όλων είναι η προσεχής καλλιεργητική χρονιά να είναι μία καλή χρονιά γιά το σκληρό σιτάρι, ώστε αυτή η εξέλιξη να έχει και ουσιαστικό οικονομικό αποτέλεσμα γιά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αγρότες και εταιρίες.

Περισσότερα

Δεκάδες τρακτέρ παραμένουν και καλούν σε παναγροτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα στον μεθοριακό σταθμό Ευζώνων

Παραμένουν στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων δεκάδες τράκτερ αγροτών και κτηνοτρόφων από την περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς, συντηρώντας το γενικότερο […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επισκεψη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Αγία Παρασκευή