Γενικά

Ζωηρό ενδιαφέρον γιά το δημοτικό εργαστήριο εργοχείρου

Από τον δήμο Κιλκίς ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Το ενδιαφέρον για το δημοτικό εργαστήρι εργόχειρου είναι μεγάλο και έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Το τμήμα πολιτισμού του δήμου Κιλκίς ενημερώνει ότι ελάχιστες θέσεις έχουν απομείνει τόσο στο τμήμα των αρχαρίων όσο και σε αυτό των προχωρημένων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως τις 30 Νοεμβρίου στο γραφείο του τμήματος πολιτισμού του δήμου Κιλκίς κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (υπεύθυνη Δάφνη Παπαδοπούλου).

Υπενθυμίζουμε ότι το εργαστήριο εργόχειρου θα λειτουργήσει πιλοτικά με δύο τμήματα, αρχαρίων και ενηλίκων, στο δημοτικό κτίριο όπου στεγάζονται τα καλλιτεχνικά τμήματα του συλλόγου ”Ίριδα”, δίπλα στη δημόσια βιβλιοθήκη Κιλκίς. H διάρκειά του θα είναι τρίμηνη και θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα κατά τις ώρες 17:00 – 19:00 και 19:00 – 21:00 αντίστοιχα.

Στο τμήμα των αρχαρίων οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τις βασικές αρχές του πλεξίματος και του εργόχειρου ενώ στο τμήμα των ενηλίκων θα υπάρξει κατάρτιση σε πολύπλοκα σχέδια και τεχνικές. Τα μαθήματα θα παραδίδουν εθελοντικά κυρίες με μεγάλη εμπειρία στην τεχνική του εργόχειρου (πλέξιμο, κέντημα κ.α.).

Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων ανά τμήμα καθορίζεται στους είκοσι (20). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων. Σε περίπτωση που υπάρξει ακύρωση η θέση θα αναπληρωθεί από τον πρώτο επιλαχόντα στην κατάσταση αναμονής.

Η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα