Πολιτισμός

«Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων» στο θέατρο λόγου «Α.Γεωργίου»

Το έργο «Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων», βασισμένο στο βιβλίο του εκ των κορυφαίων σκιτσογράφων και γελοιογράφων ΑΡΚΑ θα ανεβάσει στο Κιλκίς η θεατρική εταιρία «Μέθεξις».

Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 21.7.19 στο θέατρο λόγου Αγίου Γεωργίου με ώρα έναρξης 9.30 το βράδυ.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

Υπόθεση
«….Ο Μπαμπάς Σπουργίτης προσπαθεί να ξεπεράσει την προδοσία της σπουργιτίνας, να βρει καινούργια σύντροφο και να χαλιναγωγήσει το “τέρας” που έχει για γιο. Ο Ισοβίτης βρίσκει παρηγοριά στο μοναδικό πλάσμα που του προσφέρει τη φιλία του με το αζημίωτο, τον βρωμερό ποντικό Μοντεχρήστο, ενώ ο Θανατοποινίτης γράφει την αυτοβιογραφία του περιμένοντας χάρη. Η Λουκρητία θέλει απελπισμένα σεξ, μα η σκληρή μοίρα είναι το μόνο σκληρό πράγμα που συναντά, καθώς συγκάτοικος της είναι ο ευνούχος Καστράτο. Σ’ ένα κομμωτήριο, οι γλώσσες κόκαλα δεν έχουν και κόκαλα σπάνε, με τις πελάτισσες να είναι έτοιμες να πιαστούν μαλλί με μαλλί. Τέλος, στην κόλαση και στον παράδεισο τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα είπαν. Ζωή μετά υπάρχει, αλλά κάτι μας θυμίζει από τα πριν.
Στη “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, τα κείμενα και οι χαρακτήρες του αγαπημένου σκιτσογράφου ζωντανεύουν, σχολιάζοντας με λιτό αλλά καυστικό τρόπο την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες. Μια παράσταση που απευθύνεται με τόλμη σε όλους όσοι αγαπούν τον ΑΡΚΑ και δε φοβούνται να κοιτάξουν με σαρκασμό το πρόσωπό τους στον καθρέφτη.
Συντελεστές
Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά:
Δημήτρης Αγοράς, Αλέξη Βιδαλάκ, Σοφία Βογιατζάκη, Θανάσης Βισκαδουράκης, Γιώργος Γαλίτης, Μάρα Δαρμουσλή, Κατερίνα Θεοχάρη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Χρήστος Τριπόδης, Γιώργος Χατζής.
Συγγραφέας: ΑΡΚΑΣ
Θεατρική διασκευή / σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς
Ενδυμασίες: Ματίνα Μέγκλα
Χορογραφίες: Αντιγόνη Γύρα
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης
Παραγωγή: «Μέθεξις», Χρήστος Τριπόδης
Τιμές εισιτηρίων, προπώληση: 12 ευρώ ανεργίας, φοιτητικό, άνω των 65, πολύτεκνοι
Παιδικό: 10 ευρώ
Γενική είσοδος: 15 ευρώ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]