Πολιτική

Ι.Ζιώγας: «Απαλλαγείται από τις υποσχέσεις του «ευρωμονοδρόμου»

Τα οξυμμένα προβλήματα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας που σπουδάζει βρέθηκαν στο επίκεντρο της περιοδείας που πραγματοποίησε την Παρασκευή 4.4.14 στον νομό Κιλκίς, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην περιοδεία, η οποία περιελάμβανε συναντήσεις με τους εργαζομένους στην περιφέρεια και στον δήμου Κιλκίς καθώς και στα ΤΕΙ Κιλκίς, συμμετέσχαν επίσης ο Κώστας Χαλίτσιος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, ο Γιάννης Φαχουρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς και ο Τάσος Βασιλακάκης, υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας.
Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συναντήθηκαν επίσης με τους εργάτες της ΑΛΟΥΜΥΛ στην ΒΙΠΕ Κιλκίς..
Στις αναφορές του ο Γιάννης Ζιώγας τόνισε, μεταξύ άλλων: «Με την παρουσία μας εδώ θέλουμε να δηλώσουμε τη στήριξη μας, προς τους εργαζόμενους της “ΑΛΟΥΜΥΛ” και γενικότερα της εργατικής τάξης του Κιλκίς, σε μια περίοδο γενικευμένης επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Η ανεργία τσακίζει κόκκαλα και μαζί με την ένταση του φαινόμενου της απλήρωτης εργασίας έχει φέρει σε αδιέξοδο τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Καλούμε την εργατική τάξη να αξιοποιήσει την πείρα που έχει συσσωρεύσει το προηγούμενο διάστημα. Να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα για το ρόλο της ΕΕ, και να απομονώσει τους θιασώτες του «ευρωμονοδρόμου», οποιασδήποτε απόχρωσης.
Άλλωστε οι εργαζόμενοι στην Κεντρική Μακεδονία και στο νομό Κιλκίς έχουν νιώσει στο πετσί τους για το τι πάει να πει “ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίου”, με τη μεταφορά χιλιάδων επιχειρήσεων πέρα από τα σύνορα στο κυνήγι του χαμηλού μεροκάματου για το γιγάντωμα της κερδοφορίας.
Η απεργία στις 9 Απρίλη πρέπει να δώσει απάντηση προς την εργοδοσία και προς τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό ότι η εργατική τάξη δεν χειραγωγείται.
Απευθύνουμε κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού σε δήμους, στην περιφέρεια, στις ευρωεκλογές, για να ορθωθεί μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση που θα βάλει φραγμό στην αντιλαϊκή λαίλαπα και να ανοίξει δρόμο για γενικότερες αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας».

Στο Πολύκαστρο
Εξ άλλου, κάλεσμα στους εργαζόμενους «να απαλλαγούν από τις ψεύτικες ελπίδες, τις αυταπάτες, ή το δέος που τρέφουν απέναντι στην ΕΕ και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να επιλέξουν το ψηφοδέλτιό του και για την Ευρωβουλή, και για το δήμο, και για την περιφέρεια», απηύθυναν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», από το βήμα της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 4.4.14 στο Πολύκαστρο.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Χαιρέτισε ο Τάσος Βασιλακάκης, υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας, ενώ την συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε ο Κώστας Χαλίτσιος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς.
Ο Γιάννης Ζιώγας σημείωσε ότι οι διαφορές που υπάρχουν στα δύο κόμματα, στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι διαφορές στο μίγμα, στην συνταγή, στο πρότυπο οικονομικής διαχείρισης. «Είναι, όμως, συνταγές παρμένες από τον ίδιο αντιλαϊκό τσελεμεντέ της ΕΕ, του καπιταλιστικού «δρόμου» ανάπτυξης. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από τις διαφορές τους, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκλίνουν στη στρατηγική της ΕΕ, του κεφαλαίου».
Τόνισε ότι για να σταματήσουν να τσακίζονται τα όνειρα και η ζωή των λαϊκών στρωμάτων, απαιτείται οργανωμένη ανυπακοή, οργάνωση και λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. «Πρέπει», είπε, «να δημιουργήσουμε όλοι μαζί αυτό που λείπει: Μια πραγματικά ισχυρή λαϊκή συμμαχία, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ. Μόνον έτσι θα ανοίξει και ο δρόμος για την εξουσία του λαού. Το ΚΚΕ θα δώσει το “παρών” του, με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, σε μια λαϊκή διακυβέρνηση που θα κάνει τον πλούτο που παράγουμε κοινωνική ιδιοκτησία, θα αποδεσμεύσει τη χώρα από τα δεσμά της ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος».
Στην μεγάλη σημασία που έχει «να τιμωρηθεί» στις εκλογές ο «πυρήνας» της πολιτικής και της δράσης των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η επιλογή τους υπέρ του «ευρωμονόδρομου», που γεμίζει βάσανα το λαό και υλοποιείται ενιαία απ’ όλο τον κρατικό μηχανισμό, γρανάζι του οποίου αποτελούν οι περιφέρειες και οι δήμοι» αναφέρθηκε ο Τάσος Βασιλακάκης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα