Οικονομία

Η Κιλκισιώτικη εταιρεία ZINCΟMETAL AE επενδύει, εξάγει και έχει motto την οδική ασφάλεια

Ως το τέλος του 2022, η ZINCOMETAL AE, η εξαγωγική εταιρεία που έχει στην παραγωγική προμετωπίδα της τις λύσεις οδικής ασφάλειας, θα ολοκληρώσει επένδυση άνω των 4 εκατ. ευρώ, στο μεγαλύτερο εν θερμώ γαλβανιστήριο των Βαλκανίων και το πιο καινοτόμο στην επεξεργασία υγρών αποβλήτων.

Η ZINCOMETAL, την οποία όλοι μας συναντάμε χωρίς όμως να το γνωρίζουμε, έχει να επιδείξει εμμονή στην καινοτομία, εντυπωσιακούς συνδυασμούς της τεχνικής με την τέχνη σε μοναδικούς αστικούς αρχιτεκτονικούς φωτισμούς, μια στιβαρή καθετοποιημένη παραγωγή και, μία μεγάλη σειρά σε… βιομηχανικές κολεξιόν.

Η Κιλκισιώτικη εταιρεία είναι κυριολεκτικά παρούσα στην καθημερινότητά μας. Φωτίζει τις βόλτες μας στην Νέα Παραλία, μας προστατεύει διακριτικά μεν αλλά αποτελεσματικά σε κάθε χιλιόμετρο που διανύουμε, προσθέτει τη δική της ιδιαίτερη φωτεινή πινελιά σε εμβληματικά τοπόσημα, σε γήπεδα και σε δημόσιους χώρους.

Η ΖΙΝCΟMETAL είναι μία καθετοποιημένη βιομηχανία, η οποία όμως έχει και ένα soft spot, ένα ευαίσθητο σημείο, που είναι οι εξειδικευμένες λύσεις στον αστικό αρχιτεκτονικό φωτισμό, οι customιές όπως πολύ χαρακτηριστικά τις ονόμασε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, μηχανικός Κωνσταντίνος Ασλανίδης.

«Η Εταιρεία είναι καθετοποιημένη παραγωγικά, ακολουθεί την τυποποίηση στην παραγωγή προϊόντων, αλλά έχουμε και ένα ισχυρό ατού που μας διαφοροποιεί στην αγορά, τις customized λύσεις, που μπορούμε να παρέχουμε γιατί διαθέτουμε ένα πολύ ισχυρό R&D τμήμα», τόνισε ο κ. Ασλανίδης προσθέτοντας:

«Έχουμε συστηματικά επενδύσει στα συστήματα παθητικής οδικής ασφάλειας – ιστούς οδικού φωτισμού και στηθαία- βάσει των νέων Ευρωπαϊκών προτύπων ενώ πλέον, αναπτύσσουμε πιο δυναμικά τις λύσεις που παρέχουμε για φωτοβολταϊκά πάρκα με την κατασκευή σταθερών συστημάτων στήριξης, καθώς η διεθνής κρίση αναγκάζει τους παραγωγούς ενέργειας να στραφούν ταχύτερα στις πράσινες ενεργειακές επιλογές».

Στα νέα πρότυπα παθητικής οδικής ασφάλειας

Η ZINCOMETAL είναι μία διακριτική επιχείρηση, χαμηλών τόνων, επειδή το προϊόν της δουλειάς της, αν και τόσο σημαντικό και απαραίτητο για την οδική ασφάλεια αλλά και την σύνθεση του αστικού τοπίου, εντάσσεται στα δημόσιας χρήσης έργα υποδομών. Τώρα όμως, μετά από ερευνητική δουλειά ετών, η εταιρεία είναι έτοιμη, με προϊόντα κατασκευασμένα σύμφωνα με τις πλέον απαιτητικές προδιαγραφές, να διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο μίας τεράστιας σε μέγεθος πανευρωπαϊκής αγοράς που δημιουργείται στα συστήματα παθητικής οδικής ασφάλειας.

«Στο σχεδιασμό και τη μελέτη του Iστού Φωτισμού Παθητικής Ασφάλειας, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ-12767, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πριν από επτά χρόνια. Έχουμε περάσει τα απαιτητικά στάδια των δοκιμών, των simulations, των crash tests και είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να ανταποκριθούμε στη ζήτηση της αγοράς», δήλωσε ο κ. Ασλανίδης.

Οι ιστοί παθητικής ασφάλειας, κυριολεκτικώς σώζουν ζωές στην άσφαλτο, καθώς όταν όχημα πέσει πάνω στο φωτιστικό ιστό, από όποια πλευρά και αν τον χτυπήσει, ο ιστός απορροφά τους κραδασμούς, σπάζει και πέφτει αλλά όχι πάνω στο όχημα, το οποίο μάλιστα μπορεί να συνεχίσει στην πορεία του.

Αλλά κοντά στους ιστούς παθητικής ασφάλειας, η ZINCOMETAL είναι πανέτοιμη να εφοδιάσει την αγορά και με τα νέου τύπου στηθαία, κατασκευασμένα σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ-1317.

Ποια είναι η ZINCOMETAL

Η ΖΙΝCOMETAL, ιδρύθηκε το 1996 από τον μηχανολόγο μηχανικό κ. Στέργιο Ασλανίδη και αποτέλεσε τη διάδοχο της ΤΕΜΚΑΤ που είχε πρωτοεμφανιστεί στον κλάδο των μεταλλικών κατασκευών, το 1983.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση μηχανικών, καθώς στη διοικητική ομάδα, εκτός από τους κυρίους Στέργιο και Κωνσταντίνο Ασλανίδη, μετέχει η κα. Δέσποινα Ασλανίδου, μηχανολόγος μηχανικός, ενώ το team θα ενισχυθεί και με τον κ. Γιάννη Ασλανίδη, το νεότερο μέλος της οικογένειας και επίσης μηχανικό. Moναδική εξαίρεση από την ομάδα των μηχανικών αποτελεί η κα. Μαρία Κίρλου, σύζυγος του κ. Στέργιου Ασλανίδη, υπεύθυνη οικονομικών.

Για περισσότερα από 30 χρόνια σε κάθε μεγάλο έργο που κατασκευάστηκε ή κατασκευάζεται σήμερα στην Ελλάδα (από τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέχρι την Εγνατία Οδό, την Π.Α.Θ.Ε., τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, την Ιόνια Οδό και σήμερα το Ελληνικό) έχουν χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά προϊόντα της ZINCOMETAL

H εταιρεία, που διαθέτει και παραγωγική μονάδα στο Σλίβεν της Βουλγαρίας, πραγματοποιεί το 25% του κύκλου εργασιών της στο εξωτερικό, καθώς εξάγει σε περισσότερες από 20 χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής.

Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας –συνολικής έκτασης 35.000 m2– βρίσκονται στην περιοχή του Κιλκίς, σε ιδιόκτητα οικόπεδα 120.000m2

Η εταιρεία εξειδικεύεται στον σχεδιασμό, την κατασκευή και την πώληση Ολοκληρωμένων Συστημάτων και Λύσεων που καλύπτουν 4 μεγάλες ενότητες έργων υποδομής:

Ολοκληρωμένα Σύστηματα Φωτισμού

Ιστοί & Πυλώνες Φωτισμού
Φωτιστικά Σώματα LED
Αυτόνομα Ηλιακά Συστήματα Φωτισμού
Συστήματα Έξυπνης διαχείρισης φωτισμού – “Smart Cities”

Συστήματα Οδικής Ασφάλειας

Στηθαία Ασφαλείας Οδών EN 1317
Ιστοί Παθητικής Ασφάλειας EN 12767
Λύσεις Φωτοβολταϊκών Πάρκων

Σταθερά Συστήματα (βάσεις) στήριξης Φ/Β

Το μεγαλύτερο κομμάτι της δουλειάς της ZINCOMETAL αφορά τους ιστούς και τους πυλώνες φωτισμού και, γενικότερα, τα συστήματα οδικής ασφάλειας.

Το νέο μεγάλο γαλβανιστήρι

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η ZINCOMETAL κατασκευάζει ένα νέο, σύγχρονο γαλβανιστήριο εν θερμώ, επιφάνειας 4 στρεμμάτων δίπλα στις εγκαταστάσεις της, το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια (13000x1300x2400mm) και το πιο καινοτόμο στην επεξεργασία υγρών αποβλήτων, εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης. Η επένδυση στο νέο γαλβανιστήριο, είναι ενταγμένη στον Αναπτυξιακό νόμο.

Έμφαση στο R&D και στο ανθρώπινο κεφάλαιο

Όπως επισήμανε ο κ. Ασλανίδης, η ZINCOMETAL δίνει μεγάλη έμφαση στο καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της, που αποτελεί και την «ψυχή» της δραστηριότητάς της και στο R&D τμήμα της, την «πηγή» της καινοτομίας της.

Ειδικότερα, απασχολεί 90 εργαζομένους που προέρχονται κατά κύριο λόγο από την περιοχή του Κιλκίς, καθώς στόχος της είναι να στηρίζει την τοπική κοινωνία, ενώ έχει δημιουργήσει ένα υψηλών αξιώσεων Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, που δίνει τον καινοτόμο ρυθμό της επιχείρησης.

Πηγή: GRtimes.gr

Περισσότερα

Η METRO τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Αγκαλιάζοντας την Ισότητα»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η METRO προχώρησε στη διοργάνωση ενός εκπαιδευτικού σεμιναρίου με τίτλο: «Αγκαλιάζοντας την Ισότητα», […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς

Προβληματισμοί

Απόγευμα ενός Σαββάτου, προτελευταία αγωνιστική ημέρα κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της ανώτερης κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς. Η ουραγός της κατάταξης αντιμετωπίζει […]