Πολιτισμός

Με μία «ζεστή» εκδήλωση τίμησε την Μητέρα ο «Ά.Τρύφων» Γουμένισσας

Στην ξεχωριστή ύπαρξη, την Μητέρα, αφιέρωσε την εκδήλωση που πραγματοποίησε το Σάββατο 9.5.15 ο πολιτιστικός σύλλογος Γουμένισσας «Άγιος Τρύφων» καταθέτοντας με αυτόν τον τρόπο τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη και απονέμοντας τον ετήσιο φόρο τιμής στην θυσία, την αφοσίωση, την παντοτινή αγάπη.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Κεντρική ομιλήτρια ήταν η καθηγήτρια ξένων γλωσσών Σοφία Καλαϊτζίδου, που τόνισε:
«….Η αγάπη της μάνας για το παιδί είναι αμφίδρομη και δεν χρειάζεται μαγιάτικες υπενθυμίσεις. Είναι κομμάτι της ζωής μεταξύ και των δύο και θα τους κρατεί πάντα δεμένους μαζί. Όπως εκείνος ο ομφάλιος λώρος που μας ένωνε όταν γεννηθήκαμε. Μπορεί να τον κόβουν στα μαιευτήρια αλλά ο άρρηκτος δεσμός του ακολουθεί τις ζωές μας. Μια μάνα μεγαλώνει ανθρώπους από το μηδέν, βάζει το δικό της λιθαράκι για να μεγαλώσει σωστά, για να έχει προσωπικότητα το παιδί της. Είναι δίπλα στο παιδί της από την στιγμή που θα γεννηθεί έως την στιγμή που θα γίνει “ολόκληρη” γυναίκα ή “ολόκληρος” άντρας… Αλλά ακόμη και τότε θα είναι το «μικρό της μωρό»!
Η μάνα ήταν εκείνη που μας πρωτοδίδαξε συλλαβιστά το αλφαβητάρι της πίστης, τα γράμματα και του Θεού τα πράγματα. Κάθε της λέξη την συνόδευε και μια ευχή. Οι συμβουλές της αντηχούν το ίδιο εύηχα μέχρι και σήμερα μέσα στ’ αυτιά μας και μέσα στην καρδιά μας και ακούγονται και σήμερα το ίδιο αγαπημένα και στοργικά. Συμβουλές και ευχές για μια ολόκληρη ζωή.
Η Μάνα είναι ό,τι πιό σημαντικό, ότι πιό πολύτιμο, ότι πιό αγαπητό έχουμε στον κόσμο. Η Μάνα είναι η πηγή της δημιουργίας. Είναι αυτή που μας κρατεί ενωμένους με τις ρίζες μας, με την ταυτότητα μας. Είναι η σύζυγος, η εργαζόμενη, η νοικοκυρά, η φίλη, η παιδαγωγός, η κόρη, η αδελφή, που στις χαρές, στις λύπες και σε κάθε δύσκολη στιγμή την θέλουμε κοντά μας. Είναι αυτή που μας δίνει ανακούφιση που μας εμπνέει στην ποίηση στην Τέχνη και στην λογοτεχνία. Η Μάνα είναι η αγωνίστρια γυναίκα σε όλα τα μέτωπα της ζωής και μένει αθάνατη στην ψυχή των παιδιών της μέσα από την χωρίς όρια αγάπη της και το παράδειγμα της. Η μάνα είναι η καρδιά της οικογένειας, της οποίας η συνοχή κρατιέται με τη στοργή και την αγάπη της. Είναι το κέντρο της οικογενειακής εστίας. Είναι η πηγή χαράς, ευτυχίας, ασφάλειας, ηρεμίας, θυσίας, αγάπης. Είναι το πρόσωπο που πάντα δίνει, χωρίς να παίρνει.
«Η μητρότητα αποτελεί πολύτιμο δώρο για την γυναίκα. Να είσαι μάνα σημαίνει την πιο μεγάλη χαρά της ζωής, αλλά και την πιο μεγάλη ευθύνη απέναντι στη ζωή. Μάνα, θα πει να ξέρεις καλά πως η χαρά κι ο πόνος έχουν την ίδια ρίζα. Μάνα, είναι η προσωποποίηση της ασφάλειας και της προσφοράς, το πιο ιερό και σεβαστό πρόσωπο και γιορτάζει την ομορφότερη εποχή του χρόνου, την Ανοιξη. Τιμώντας τη Μάνα, τιμούμε το ανθρώπινο γένος».
Παρέστησαν πολλά μέλη και φίλες του συλλόγου, στις οποίες το διοικητικό συμβούλιο προσέφερε από ένα πάπυρο και ένα χρηστικό δωράκι ενώ παρακολούθησαν και ένα συγκινητικό βίντεο που προβλήθηκε με θέμα την Μητέρα.
Το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί τους χορηγούς Γιάννα Κεχαΐδου, Χρήστο Τσιμερίκα, Αθανασία Παπαλεξάνδρου, Χρήστο Ιωακειμίδη, Βαγγέλη Βούζα, Χαράλαμπο Τσιτερίδη, Βύρωνα Κούπανη και Άγγελο Βούζα καθώς και τους δωροθέτες Μαρία Λασπιά, Λάκη Καλαϊτζίδη, Σοφία Καρακόλη, Βασιλική Μουζούρη, Κούλα Σαδραζάνη, Γιώργο Κασικτσή, Μιχαέλα Κυριακίδου, Βασίλη Ζαχαριάδη, αφούς Καρακόλη, Γεωργία Αλεξανδρή, Τασούλα Ελευθεριάδου, Δημήτρη Λαΐνα, Χρήστο Πεχλιβάνη.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Έγκριση χωρίς… αποσπάσεις

Να ενταχθεί το τμήμα ελέγχου διαβατηρίων (ΤΕΔ) του μεθοριακού σταθμού Ευζώνων στις υπηρεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος της Ελληνικής Αστυνομίας. Βάσιμο και […]