Αρθρογραφία

Υποψήφιος 101 – Μέρος 1ο

Γράφει ο Αθανάσιος Τατάρογλου

Αν είσαι υποψήφιος/α δημοτικός/ή σύμβουλος τότε παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές για να μπορέσεις να περάσεις την πόρτα του Δημαρχείου περήφανα. «Από ποιον είναι οι συμβουλές;». Μα από εμένα προσωπικά και δωρεάν μέσα από τη στήλη μου. Γιατί ΤΟΣΟ λαρτζ είμαι, ναι.

ΜΗΝ επαναλαμβάνεις τις ίδιες λέξεις, με την ίδια γραμματοσειρά με το κόκκινο χρώμα, ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ. Πρωτοπορία, συνεχίζουμε, μαζί, σταθερά, δυνατά, μπροστά, εμπιστοσύνη, σιγουριά, νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες και άλλα τέτοια τσιτάτα τα ακούμε από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και είμαι και τριαντατέσσερο. Δηλαδή αν η πρωτοτυπία στην ατάκα της κάρτας φτάνει μέχρι εκεί, φαντάζομαι ότι το πιο καινοτόμο που έχετε να προτείνετε θα είναι κολυμβητήριο στο Κιλκίς.

Βάλτε μια σωστή φωτογραφία, οπουδήποτε. Είτε αυτό είναι κάρτα, είτε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε εφημερίδα, ΜΗΝ κόβεται το φόντο εκκλησία και το γαμπρό ή την νύφη και βάζετε την φωτογραφία από τον τελευταίο γάμο που πήγατε. Προς Θεού. Δεν ψηφίζουμε τον Μιστερ Κοστούμι ή την Μις Ταγέρ 2023. Εκτός αν τα ίδια ρούχα θα τα φοράτε και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου οπότε συνεχίστε έτσι, ανυπομονώ για την πρώτη συνεδρίαση που θα σκάσετε μύτη έτσι και θα περιμένουμε να ακούσουμε με πιο τραγούδι θα ανοίξετε το πρόγραμμα σας, συγγνώμη τη συνεδρίαση ήθελα να πω.

Αν θέλετε να φαίνονται πλούσια τα βιογραφικά σας μη προσθέτετε γραμμές με ανούσια επιτεύγματα, όπως το έγινα 35 χρόνων. Μπράβο ξέρω έναν 93, να τον κάνουμε κατευθείαν πρόεδρο Δημοκρατίας; Προτείνω δύο τρόπους. Βάλτε ένα δεκάευρω μαζί, σίγουρα θα τα κάνει να φαίνονται πιο πλούσια ή αντιγράψτε το lorem ipsum. Μεγαλύτερη εντύπωση θα κάνει σε σχέση με το τι έχει καταφέρει στη ζωή της η γυναίκα ή στη ζωή του ο άνδρας που είστε παντρεμένοι. Μόνο τους βαθμούς των παιδιών σας στο σχολείο δεν έχω δει ακόμη (ούτε να το σκέφτεστε).

Θα σας πω κάτι τώρα αλλά θέλω να καθίσετε κάπου αναπαυτικά πρώτα και μετά, μην έχουμε και απώλειες και χάσει ο συνδυασμός σας ψήφους. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΡΓΟ ΚΑΝΑΤΕ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΕΙΧΑΤΕ. Το είπα, έφυγε από πάνω μου, μισή ντροπή δική σας και μισή ντροπή πάλι δική σας. Το να είσαι πρόεδρος του αθλητικού, μορφωτικού, πολιτιστικού συλλόγου του χωριού σου εμένα προσωπικά μου λέει ότι έχεις ψήσει σουβλάκια σε πανηγύρι με ποντιακά. Τίποτε άλλο. Αν έχεις κάνει κάτι άλλο παρακαλώ γράψτο, να ξέρουμε κι εμείς δηλαδή.

Κι ένα τελευταίο, αν θέλετε ο κόσμος να επικοινωνεί μαζί σας μέσω email, δεν ξέρω τι περιμένετε να σας στείλει αλλά το ακούω, κάντε ένα καινούργιο με το επώνυμο και το όνομα σας και βάλτε το να φαίνεται και όμορφο και να είναι και εύκολο. ΜΗ μου βάζετε το mail που φτιάξατε στα 14 σας και είναι του τύπου sakispaokarahools4 ή pitsinino1996 ή litsakiniaziara18 ή mariavertismono (εκτός κι αν σε λένε Μαρία Βέρτη – Μόνο). Όχι mail δεν πρόκειται να λάβετε, ούτε εγγραφή σε newsletter θα σας επέτρεπα, προσωπικά.

Όλα αυτά τα γράφω πάντα με αγάπη γιατί αν δεν υπήρχατε κι εσείς που τας κάνατε, εμείς κλέφτες θα γινόμασταν. Καλή ψήφο συμπολίτες μου.

 

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα μου, πατήστε εδώ.


Μπορείτε να υποστηρίξετε τη δουλειά μου, κάνοντας κλικ εδώ

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]

Έφιππη Νέα Δημοκρατία

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2023 είχα γράψει για τον μεγάλο κίνδυνο του Μητσοτάκη να μετατραπεί από μία σχετικά ικανοποιητική […]

Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]