Γενικά

Υπεγράφη η σύμβαση για την εκτέλεση των εργασιών για τον οίκο ευγηρίας & θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Κιλκίς

Υπεγράφη σήμερα στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη περιφερειακής ενότητας Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, στο Διοικητήριο, η σύμβαση του υποέργου με τίτλο «Υπολειπόμενες εργασίες του Οίκου ευγηρίας & Θεραπευτήριου χρόνιων παθήσεων Κιλκίς-Ανέγερση Νέου κτηρίου-Διαμόρφωση Περιβάλλοντος χώρου-Εξοπλισμός» που ανήκει στο έργο «Οίκος Ευγηρίας & Θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Κιλκίς – Ανέγερση νέου κτιρίου –Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου – Εξοπλισμός».

Τη σύμβαση υπέγραψαν η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (σ.σ. στο ΚΚΠΠΚΜ υπάγεται το γηροκομείο Κιλκίς) Βασιλική Νάκου και ο εκπρόσωπος της αναδόχου “ΟΡΚΑ ΑΤΕΕ” Γ. Γάγαλης, παρουσία του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιου για θέματα απλούστευσης διαδικασιών και βουλευτή Ν. Κιλκίς Γεώργιου Γεωργαντά, του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη, του β’ αντιπροέδρου του Κ.Κ.Π.Π.Κ.Μ., Ν. Αβραμίδη, και υπηρεσιακών στελεχών της Π.Ε. Κιλκίς.

Το υποέργο αυτό, συνολικής δαπάνης 357.134,01 ευρώ (αρχικού προϋπολογισμού 482.639,00 ευρώ) χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Τμήμα Έργων Δομών Περιβάλλοντος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς και η περάτωσή του αναμένεται το Μάϊο του 2022.

Συνοπτικά, η συναφθείσα σύμβαση προβλέπει την εκτέλεση εργασιών σε:
• Τμήμα των εξωτερικών κουφωμάτων
• Τμήμα των εσωτερικών κουφωμάτων
• Τμήμα των Κιγκλιδωμάτων Ασφαλείας
Τμήμα των Ξυλουργικών εργασιών (χειρολισθήρες και ερμάρια)
• Τμήμα των Επιστρώσεων δαπέδων
• Τμήμα των Ψευδοροφών
• Τμήμα των εξωτερικών επιχρισμάτων
• Τμήμα των Εσωτερικών και εξωτερικών χρωματισμών
• Τμήμα των Υγρομονώσεων
• Τμήμα των Περίφραξης περιβάλλοντος χώρου
• Τμήμα των Κρασπεδώσεων και ασφαλτοστρώσεων περιβάλλοντος χώρου

Μετά την ολοκλήρωση του υποέργου αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και η παράδοση -προς χρήση- του συνολικού έργου.

Σημειώνεται ότι το αντικείμενο τόσο του έργου όσο και του υποέργου του Θεραπευτηρίου θα περιλαμβάνει 50 κλίνες κατανεμημένες σε 4 τετράκλινα, 14 δίκλινα και 6 μονόκλινα, ενώ, περαιτέρω περιλαμβάνει γραφεία διοίκησης, αίθουσες θεραπείας, μαγειρεία, πλυντήρια, αποδυτήρια, γραφείο συντήρησης, χώρους συγκέντρωσης, χώρους εγκαταστάσεων κλπ, συνολικής δομημένης επιφάνειας 3.923,40 τ.μ., εντός οικοπέδου επιφανείας 19.250 τμ.

Πρόκειται για ένα ουσιαστικό έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, καθώς θα αναβαθμίσει ποιοτικά τη φιλοξενία και την περίθαλψη ανθρώπων τρίτης ηλικίας

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο κτήριο του Γηροκομείου Κιλκίς

Υπογράφηκε, σήμερα, η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο για την εκκίνηση των εργασιών κατασκευής του νέου, υπερσύγχρονου κτηρίου του Οίκου Ευγηρίας Κιλκίς.

Έπειτα από ενέργειες της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά, σε συνεργασία με την πρόεδρο Βασιλική Νάκου και τα μέλη της Διοίκησης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, η κατασκευή του νέου κτηρίου μπαίνει πλέον σε τροχιά ολοκλήρωσης, με την παράδοση του να αναμένεται άμεσα.

Υπενθυμίζεται πως, παρότι τα κονδύλια για την υλοποίηση του έργου είχαν εξασφαλιστεί από τον Οκτώβριο του 2014, η κατασκευή του νέου κτηρίου δεν γνώρισε καμία εξέλιξη κατά την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης, 2015-2019. Με την επίσκεψη της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου τον Σεπτέμβριο του 2019, ξεκίνησαν εκ νέου οι διαδικασίες αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων και εξέλιξης της κατασκευής του έργου.

Σημειώνεται, ότι η προσπάθεια αυτή είχε την αμέριστη και έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ιδίως των αντιπεριφερειαρχών Ανδρέα Βεργίδη και Πάρι Μπίλλια.

Ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, δήλωσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζομένους του Οίκου Ευγηρίας Κιλκίς για την ακούραστη προσπάθειά τους να μη συμβιβάσουν ούτε στιγμή την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Γηροκομείου μας, κατά τη δύσκολη περίοδο της υγειονομικής κρίσης. Η αυταπάρνησή τους, έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα: το Γηροκομείο διατηρήθηκε covid-free. Σήμερα, με την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο, η κατασκευή του νέου κτηρίου του Γηροκομείου μπαίνει πλέον σε τροχιά ολοκλήρωσης. Παρέχουμε στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας αυτό που αξίζουν: ένα σύγχρονο και άνετο κτήριο, που θα αναβαθμίσει αισθητά την καθημερινότητά τους».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]