Ελλάδα

Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ.Γεωργαντάς: «Τέλος το SMS στις 15 Μαΐου» (Βίντεο)

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο τέλος των sms στο 13033, το οποίο οριοθέτησε χρονικά το Σάββατο 15 Μαΐου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας αλλά και το «τείχος» ανοσίας κατά του covid-19.

«Με την κατάργηση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού θα σταματήσει και η χρήση του SMS. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις επί του ζητήματος ωστόσο εκτιμώ πως αυτό θα γίνει έτσι ακριβώς όπως έχει ήδη αναγγελθεί» ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς.

«Κάναμε ένα ρεκόρ και η αλήθεια είναι ότι ήταν ένας προγραμματισμός που εξελίχθηκε με απόλυτη επιτυχία» είπε ο κ. Γεωργαντάς αναφερόμενος στον αριθμό των εμβολιασμών που έγιναν την Τετάρτη.

Παράλληλα, εκτίμησε πως θα κινηθούμε σε επίπεδα άνω των 100.000 εμβολιασμών την ημέρα. «Εντός Μαΐου θα λειτουργήσουν συνολικά περί τα 1.200 εμβολιαστικά κέντρα» τόνισε και υπενθύμισε ότι την Τετάρτη άνοιξε η πλατφόρμα ενδιαφέροντος για τους ιδιωτικούς φορείς υγείας εκτιμώντας πως περίπου στις 20 Μαΐου θα μπορούν να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται όσοι εργάζονται σε αυτούς.

Ο κ. Γεωργαντάς έκανε λόγο για πάνω από 5,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς μέχρι το τέλος Μαΐου όπως ήδη αναφέρθηκε και από τον Βασίλη Κικίλια και λοιπούς σχετιζόμενους με την διαδικασία.

«Μέσα στον Ιούνιο νομίζω πραγματικά ότι θα μπορούμε να μιλάμε για τις συνθήκες που θα επιτρέπουν να πούμε για ουσιαστικό και ισχυρό τείχος ανοσίας» υπογράμμισε και τόνισε πως ο προγραμματισμός είναι τον Ιούνιο να μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικοι πολίτες.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα