Γενικά

«Ξυνό Νερό»: Πάνω από μισόν αιώνα ποιότητας η ιστορική ταβέρνα του Μεταλλικού

Βρίσκεται απέναντι από την σημερινή κρήνη ροής ξινού νερού, στο Μεταλλικό, και δίπλα στα υπολείμματα της παλιάς.

Είναι η ταβέρνα με το ίδιο όνομα και μάλιστα με την γραφή που συνηθιζόταν τις πρώτες δεκαετίες μετά τον πόλεμο:

«Ξυνό Νερό»!

Καταλαμβάνει μέρος μιάς ειδυλλιακής από περιβαλλοντικής πλευράς τοποθεσίας, που από την εποχή ακόμη του Μεσοπολέμου έχει συνδέσει το όνομά της με την γιορτή της φύσης την Πρωτομαγιά.

ΞΥΝΟ ΝΕΡΟ

Εκεί συνέρρεαν επί δεκαετίες για να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά και να απολαύσουν το ξινό νερό χιλιάδες εκδρομέων από όλα τα μέρη του νομού αλλά και από άλλες περιοχές, είτε πεζή είτε με άμαξες είτε με ποδήλατα είτε με φορτηγάκια είτε αργότερα με αστικά λεωφορεία και, τέλος, Ι.Χ. αυτοκίνητα.

ΞΥΝΟ ΝΕΡΟ

Η ταβέρνα κτίσθηκε εκεί το 1966 και έμελε να εξελιχθεί σε ένα από τα ξεχωριστά σημεία αναφοράς στον συνδυασμό εστίασης και αναψυχής.

Και σήμερα το «Ξυνό Νερό», υπό την διεύθυνση του Α. Α.Κουρουγεωργάκη, συνεχίζει μια λαμπρή παράδοση, λειτουργίας, που την χαρακτηρίζουν η ποικιλία, ποιότητα και νοστιμιά των εδεσμάτων, οι φιλικές τιμές, η αμεσότητα στην εξυπηρέτηση και ο σεβασμός και η ευγένεια στον πελάτη.

Όλα αυτά σε ένα περιβάλλον… όασης το καλοκαίρι και θαλπωρής τον χειμώνα, πάντα με «σήμα κατατεθέν» την απέχουσα… «μισό βήμα» κρήνη του ξινού νερού.

ΞΥΝΟ ΝΕΡΟ

Επί πλέον, η διεύθυνση φρόντισε το περιβάλλον αυτό να «δένει» με το παρελθόν και την ιστορία της τοποθεσίας, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά της αρχικής κατασκευής, χρησιμοποιώντας κατάλληλο εξοπλισμό και φροντίζοντας να υπενθυμίζει αυτήν την ιστορία μέσω…. του τιμακαταλόγου.

Ενός τιμοκαταλόγου… «αλλιώτικου από τους άλλους», με στιγμιότυπα, που ανακαλούν νοσταλγικές στιγμές στην συλλογική μνήμη και καθιστούν ακόμη πιο ελκυστική την ιστορική ταβέρνα «Ξυνό Νερό».

Ακόμη και στην σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης, στην οποία αυτή συνεχίζει να λειτουργεί… χωρίς εκπτώσεις.

Ούτε στην ποιότητα ούτε στην εξυπηρέτηση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα