Αθλητισμός

“Χρυσός” ο “επίλογος” χρονιάς γιά τον Κυριάκο Ζώτο

Ήταν γι’ αυτόν η χρονιά αγωνιστικής ανάκαμψης και επανόδου στην “πρώτη γραμμή” των Ελλήνων ριπτών.
Και ο “επίλογος” αυτής της χρονιάς, όπως και ο προ διμήνου “πρόλογος”, υπήρξε …“χρυσός γιά τον Κυριάκο Ζώτο.

Έτσι, ο Κιλκισιώτης καταξιωμένος ρίπτης του συλλόγου “Αλέξανδρος – Μακεδονία” Θεσσαλονίκης, προερχόμενος από το πανελλαδικώς περίφημο πλέον “φυτώριο” του Γ.Σ. Μανδρών, ανεδείχθη πρωταθλητής Ελλάδος στην σφαιροβολία με 19,19μ., ενώ κατέλαβε την τέταρτη θέση της κατάταξης στο αγώνισμα της δισκοβολίας με 54,19μ..

Μία εμφάνιση αντάξια πρωταγωνιστή των ανωτέρω αγωνισμάτων, με την οποία ο 24χρονος Κυριάκος Ζώτος, το σαββατοκύριακο 8 και 9.8.20, στο Παμπελοποννησιακό στάδιο Πατρών, έθεσε οριστικώς στο παρελθόν το αμέσως προηγούμενο διάστημα της πρόσκαιρης στασιμότητας εξ αιτίας αφ’ ενός μεν σοβαρού τραυματισμού αφ’ ετέρου δε συρροής ατυχιών σε σημαντικές αγωνιστικές διοργανώσεις.

Μάλιστα, έδειξε, ότι βρίσκεται σε αγωνιστική κατάσταση, που “συνηγορεί” στο οριστικό “κλείσιμο” της κακής αυτής “παρένθεσης”, καθώς του επιτρέπει, εκτός …απροόπτων, να δώσει στην φετινή “χρυσή”περίοδο ανάλογη ή και καλύτερη συνέχεια κατά την αμέσως επομένη.

Το πιό σημαντικό είναι, ότι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, με τις φετινές εμφανίσεις του και τις αξιόλογες επιδόσεις του, ο Κυριάκος Ζώτος κερδίζει θέση στην προολυμπιακή ομάδα κλασικού αθλητισμού, εν όψει της συγκροτήσεως της τελικής γιά τους αναβληθέντες γιά το Καλοκαίρι το 2021 Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο (σ.σ.: επρόκειτο να διεξαχθούν φέτος, αλλά ανεβλήθησαν εξ αιτίας της πανδημίας).

Τούτο σημαίνει, ότι, αν δεν λειτουργήσουν άλλοι αστάθμητοι παράγοντες εξ αιτίας του νέου κορωνοϊού, ο Κιλκισιώτης πρωταθλητής θα έχει την δυνατότητα διεκδίκησης της πρόκρισης γιά την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου μέσω των εγχωρίων και αρκετών διεθνών, στις οποίες θα συμμετάσχει βάσει του σχετικού προγράμματος του ΣΕΓΑΣ.

Φυςικά, εν όψει αυτής της προοπτικής, ο Κυριάκος Ζώτος θα έχει τις ευκαιρίες να βελτιώσει και την ατομοκή επίδοσή του στην σφαιροβολία, ανεξαρτήτως του αν θα επιτύχει ή όχι τον στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ώστε να βρεθεί ακόμη πιό κοντά στην κορυφή των …κορυφαίων του αγωνίσματος στην χώρα μας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]