Αθλητισμός

Χρυσός ο Απόστολος Τζαμτζής στην δισκοβολία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-18 στην Πάτρα

Με ένα χρυσό και δύο ασημένια μετάλλια επέστρεψαν οι κιλκισιώτες αθλητές του στίβου από το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-18 Α/Γ που διεξήχθη στην Πάτρα το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024.

Στους πανελλήνιους αγώνες τον κιλκισιώτικο αθλητισμό εκπροσώπησαν ο Γυμναστικός Σύλλογος Μανδρών και ο Αίας Κιλκίς.

Οι αθλητές των συλλόγων του κιλκισιώτικου κλασικού αθλητισμού σημείωσαν κατ’ αγώνισμα τα εξής αποτελέσματα:

Στην δισκοβολία ανδρών (1,5 κιλού) ο Απόστολος Τζαμτζής του ΓΣ Μανδρών κατέλαβε την πρώτη θέση με βολή στα 51.55 μέτρα και ο Ιωάννης Σεράκης την δωδέκατη με βολή στα 36.80 μέτρα.

O Ιωσήφ Λουνής του Αίαντος Κιλκίς με βολή στα 34,79 μέτρα δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό.

Στην δισκοβολία κοριτσιών (1 κιλού) η Βασιλική Σαμολαδά του Αίαντος Κιλκίς κατετάγη δεύτερη με βολή 46.31 μέτρα.

Στην σφυροβολία ανδρών (5 κιλών) ο Απόστολος Τζαμτζής κατέλαβε την δεύτερη θέση με βολή στα 64.76 μέτρα.

Στο ίδιο αγώνισμα ο Δημήτρης Σούφης του ΓΣ Μανδρών κατετάγη όγδοος με βολή στα 50.66 μέτρα και ένατος ο Ιωάννης Σεράκης του ΓΣ Μανδρών με βολή στα 50.61 μέτρα.

Ο Απόστολος Τζαμτζής και η Βασιλική Σαμολαδά θα συμμετέχουν και στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ-18 στην Σλοβακία στη Μπάνσκα Μπίστριτσα από τις 18 εώς τις 21 Ιουλίου καθώς έχουν συγκεντρώσει τα όρια πρόκρισης, αλλά και στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στο Μάριμπορ της Σλοβενίας στις 6 Ιουλίου.

Ο αθλητής του Άρη Θεσσαλονίκης Σάββας Παναγιώτης Χνιτίδης με καταγωγή  από το Καμπάνη αγωνίστηκε το πρωί της Κυριακής στα 800 μέτρα όπου με χρόνο 2′:02″:95 πήρε την δεύτερη θέση στην σειρά του και κατέκτησε τελικά την 13 θέση  ανάμεσα σε 55 αθλητές αφού για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου έχασε την πρόκριση του στον τελικό.

Την ίδια μέρα το απόγευμα συμμετείχε στον αγώνα της σκυταλοδρομίας 4 Χ 400 όπου η ομάδα πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση και με χρόνο 3′:32″15 που είναι και ομαδικό τους ρεκόρ κατέκτησαν την έκτη θέση ανάμεσα σε 19 ομάδες.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]