Οικονομία

Χρυσό βραβείο για τις κορυφαίες εξαγωγικές εταιρείες 2019 “Doppler” και “Κleeman Hellas”

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22.11.19, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα τελετών του ξενοδοχείου Divani Apollon Palace & Thalasso η τελετή απονομής των βραβείων “Greek Exports Awards 2019” στην οποία βραβεύτηκαν οι κορυφαίες εξαγωγικές εταιρείες για το 2019 παρουσία τριακοσίων ατόμων από επιχειρηματίες και στελέχη εξαγωγικών εταιρειών, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και επίσημοι προσκεκλημένοι.

Στις εταιρείες που τιμήθηκαν με το χρυσό βραβείο στις κατηγορίες τους συμπεριλαμβάνονται οι εδρεύουσες στον νομό Κιλκίς “Kleeeman Hellas” ΒΙΠΕ Κιλκίς, στο Σταυροχώρι, στην κατηγορία των κορυφαίων βιομηχανικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, και “Doppler SA” ΒΙΠΑ Πολυκάστρου στην ίδια κατηγορία.

Τα βραβεία διοργανώνονται για 8η συνεχόμενη χρονιά από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Ethos Awards, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ. Οι νικητές αναδείχθηκαν μέσα από παράλληλη ψηφοφορία κριτικής επιτροπής και κοινού.

Κορυφαία εξαγωγική εταιρεία αναδείχθηκε η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ.

Ο κ. Κώστας Φραγκογιάννης, Υφυπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, ανέφερε στον χαιρετισμό του: «Η ενίσχυση της εξωστρέφειας αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης. Η Ελλάδα αποτελεί πλέον έναν επενδυτικό προορισμό, χάρη στο περιβάλλον σταθερότητας που έχει εμπεδώσει η νέα κυβέρνηση». Σημείωσε δε, ότι στόχο αποτελεί το «άνοιγμα» των αγορών του κόσμου στις ελληνικές επιχειρήσεις, η διεύρυνση των μεριδίων στην διεθνή αγορά, όπως και η δημιουργία κόμβου δικτύωσης και ενημέρωσης, που θα προβάλλει και θα δικτυώνει στο εξωτερικό την ελληνική επιχειρηματικότητα. Τα επόμενα βήματα αφορούν στην ενσωμάτωση όλων των εξαγωγικών φορέων και στην προώθηση του πρότζεκτ «Repositioning Greece».

Ο κ. Δημήτριος Χαλεπίδης, Πρόεδρος ΕΝΔΥ ΟΕΥ, Διευθυντής, Β1 Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών και συνδιοργανωτής των Βραβείων, ανέφερε ότι: «Ο κλάδος των ΟΕΥ μετρά ήδη μια θεσμοθετημένη πορεία 70 ετών, διατηρώντας συνεχή επαφή με την εξωστρεφή επιχείρηση. Η Υπηρεσία διατηρεί δίκτυο 59 γραφείων σε 50 χώρες, που καλύπτουν άνω του 90% των ελληνικών εξαγωγών, αποτελώντας τις «κεραίες» του Υπουργείου Εξωτερικών».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι: «Κοινό στόχο αποτελεί η περαιτέρω τόνωση των εξαγωγών, με τη δημιουργία ολοκληρωμένου θεσμικού εξαγωγικού πλαισίου, την ενίσχυση του δυναμικού των ΟΕΥ και την διάθεση επαρκών δημοσιονομικών πόρων». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλεπίδης: «Κάθε ευρώ που επενδύεται στις εξαγωγές, επιστρέφει στο πολλαπλάσιο».

Ο κ. Αντώνης Γραβάνης, Διευθυντής Διεθνών Εκθέσεων Αγροτικών Προϊόντων – Τροφίμων & Ποτών, Enterprise Greece, επεσήμανε ότι σήμερα το εξαγωγικό μοντέλο μεταλλάσσεται. «Η αύξηση των εξαγωγών κατά 80% την περίοδο 2009-2018, αποτελεί μια τεράστια επιτυχία που πιστώνεται στην προσπάθεια των εξαγωγέων, που ακούραστα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, στηρίζουν την απασχόληση, πληρώνουν φόρους και πολλές φορές χωρίς να έχουν καμία στήριξη από την πολιτεία. Η περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών προϋποθέτει επενδύσεις και προσέλκυση ξένων επενδύσεων. «Το Enterprise Greece μετασχηματίζεται και εξελίσσεται, ενισχύοντας τη σχέση του με την οικονομική διπλωματία και τους θεσμικούς φορείς, για την καλύτερη αξιοποίηση των περιορισμένων οικονομικών πόρων της χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γραβάνης.

Ακολούθησε η απονομή των τιμητικών βραβεύσεων της φετινής διοργάνωσης:

Η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων αποφάσισε φέτος να απονείμει τιμητική διάκριση στον κ. Κωνσταντόπουλο Γιώργο, Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ, για συνολικό έργο και την συνεισφορά του στην προώθηση των ελληνικών εξαγωγών.

Η δεύτερη τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στο Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας για την πολυετή υποστήριξή του στους Έλληνες εξαγωγείς. Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Ιωάννης Τσαμίχας και ο ΓΓ του Επιμελητηρίου, κ. Παναγιώτης Βαμβακάρης.

Αναλυτικά, τα βραβεία που απονεμήθηκαν στα Greek Exports Awards 2019 ήταν οι εξής:

Top Greek Export Company 2019

GOLD: ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ

SILVER: OMIROS DAIRY INDUSTRY SA

Top Innovation in Exports

GOLD: SAFE ‘N BEAUTIFUL

SILVER: Software Competitiveness International

Top Industrial Export Company

GOLD: CRETA OIL BOTZAKIS SA

GOLD: DOPPLER S.A.

GOLD: HELESI

GOLD: KLEEMANN HELLAS

GOLD: MEGA DISPOSABLES S.A.

GOLD: ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ

BRONZE: OMIROS DAIRY INDUSTRY SA

Top Services Export Company

GOLD: DK MARKETING

GOLD: GENERATION Y

GOLD: SALFO & ASSOCIATES SA

Top Manufacturing Export Company

SILVER: CRETAN MILL – ALMPANTAKIS S.A.

BRONZE: CRETA ELEON S.A.

BRONZE: ELBAK S.A.

BRONZE: ΑΣΟΠ ΑΓ.ΑΘ. ΔΡΑΜΑΣ

Top Trading Export Company

GOLD: ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΡΟΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

GOLD: MAJAR – MATZARIDIS BROS SA

SILVER: medbest

BRONZE: MAVRIKOS IMPORTS SA EXPORTS SHIP SUPPLIERS

Top Newly Established Export Company

SILVER: Quartet AE

Top Branded Export Product

GOLD: BABYLINO SENSITIVE

GOLD: GEROLYMATOS INTERNATIONAL ΑΕ-Foltene Pharma

GOLD: GR. SARANTIS S.A

GOLD: Olympic Brewery S.A.

GOLD: THE LOVE COMPANY HELLAS

GOLD: ΑΣΟΠ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΔΙ

GOLD: ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ

GOLD: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ Α.Ε.

GOLD: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΕ

SILVER: SNAIL SAFE ‘N’ BEAUTIFUL

Top Branded Export Service

SILVER: DK MARKETING

Top Export Company Brand

BRONZE: CRETA OIL BOTZAKIS SA

Top Export Packaging

GOLD: SAFE ‘N BEAUTIFUL

GOLD: WINERY MONSIEUR NICOLAS BY G.KARAMITROS

SILVER: BONUM TERRAE S.A

BRONZE: ΒΑΤ LTD

ΒRONZE: CRETA ELEON S.A

Top Export International Logistics & Transportation

GOLD: GREEK AIR CARGO SA

Top Export Insurance Partner

GOLD: EULER HERMES HELLAS

Top Export Consultant

GOLD: DK MARKETING

GOLD: GREAT GREEK EXPORTS & TRADE

GOLD: WIN DEVELOPMENT CONSULTANTS

SILVER: CREATIVE MILESTONES

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη