Χριστουγεννιάτικο δένδρο στο αρχαιολογικό μουσείο

Γενικά /

Χριστουγεννιάτικο δένδρο θα τοποθετηθεί στον χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Κιλκίς.
Ο στολισμός του, που θα πλαισιωθεί από καλλιτεχνικό πρόγραμμα αλλά και προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων, χάρη στην συνδρομή επαγγελματιών του νομού, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20.12.15, με ώρα έναρξης 11 το πρωί.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Η εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς προσκαλεί όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του αρχαιολογικού μουσείου Κιλκίς να στολίσουμε και φέτος μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον δήμο Κιλκίς και το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Σύνολο “Η πόλις” (Τμήμα Φωτογραφίας, υπεύθυνη Ζωή Παπαδοπούλου).

Το δέντρο θα στολιστεί με καλλιτεχνικές φωτογραφίες από λεπτομέρειες των εκθεμάτων του Μουσείου καθώς και με χειροποίητα, χάρτινα στολίδια εμπνευσμένα από αρχαιολογικά ευρήματα που εκτίθενται στις αίθουσες. Πήλινα λυχνάρια και παιχνίδια, πήλινα κύπελλα και κανάτες, σιδερένιοι πελέκεις και κλειδιά, χάλκινα κοσμήματα για το λαιμό από διάφορες αρχαίες εγκαταστάσεις, θα αποτελέσουν πολύχρωμες χάρτινες δημιουργίες για το δέντρο του Μουσείου.

Τα παιδιά θα χρωματίσουν, θα κόψουν, θα συμπληρώσουν με τη φαντασία τους και θα δώσουν ζωή σε αντικείμενα που μέχρι τώρα βρίσκονταν πίσω από τις προθήκες και ίσως δεν θα τους είχαν δώσει μέχρι τώρα ιδιαίτερη προσοχή. Η εκδήλωση θα συνοδεύεται από μουσική και παραδοσιακά εδέσματα, τα οποία θα προσφέρουν επαγγελματίες του νομού, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα και μια γλυκιά προσμονή για τις εορτές…».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα