Γενικά

Προσπαθεί ανεπιτυχώς να «απαντήσει» σε κριτική του «Μαχητή» ο Χ.Γκουντενούδης

Από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας και πρώην δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη λάβαμε την ακόλουθη απαντητική επιστολή στο δημοσίευμα της Τρίτης 4.10.22, το σχετικό με την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου:

«Ειλικρινώς εξεπλάγην διαβάζοντας το ανυπόστατο δημοσίευμα του «δημοσιογράφου» κ. Βαγγέλη Αποστολίδη στο φύλλο του «Μαχητή» της Τρίτης 4 Οκτωβρίου 2022, που παρουσίαζε ρεπορτάζ από το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας που έλαβε χώρα την Πέμπτη 2.-9.22.

Ο «Μαχητής του Κιλκίς» είναι μία ιστορική εφημερίδα του νομού μας, η οποία με την καθοδήγηση του αείμνηστου ιδρυτή της Σταύρου Ορφανίδη, άνοιξε τον «δρόμο» της αδέσμευτης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας στο νομού Κιλκίς. Είναι απορίας άξιον, πώς ανέχεται η διεύθυνση της εφημερίδος την έκπτωση των αρχών και των αξιών που ενέπνευσε ο ιδρυτής της, δημοσιεύοντας τέτοια κείμενα, τα οποία κινούνται στο όριο της συκοφαντίας, των προσωπικών επιθέσεων και των ύβρεων.

Επιστρέφω τον χαρακτηρισμό «αξιοθρήνητος» προς τον κ. Αποστολίδη, όμως αρνούμαι να «πέσω» στο επίπεδο των πεζοδρομιακών εκφράσεων. Αναρωτιέμαι όμως πόσο μεγάλο είναι το πάθος να ευχαριστήσει και να εξυπηρετήσει ο κ. Αποστολίδης τους εντολείς του μειώνοντας την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα μου, μετερχόμενος ψευδείς και αλλοπρόσαλλες εκφράσεις.

Αναμενόμενο το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε καν στην ουσία της τοποθέτησης μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας. Προφανώς γιατί τότε θα έπρεπε και να αιτιολογήσει τους αήθεις χαρακτηρισμούς του.

Όμως, εγώ απευθύνω το ερώτημα προς τον κ. Αποστολίδη:

Είναι «αξιοθρήνητη» η ανάγκη για την μείωση των δημοτικών τελών εν μέσω αυτής της τόσο ζοφερής συγκυρίας; Των δημοτικών τελών τα οποία η νυν δημοτική διοίκηση φρόντισε να αυξήσει άμα τη αναλήψει την καθηκόντων της και δεν δέχεται να τα μειώσει όσο κι αν την πιέσαμε.

Είναι «αξιοθρήνητη» ερώτηση μου, πώς γίνεται να έχει καταγραφεί αύξηση των κρατικών επιχορηγήσεων προς τον δήμο Παιονίας επί θητείας της νυν διοικήσεως αλλά παρ’ όλα αυτά μη αξιοποίηση αυτών προς όφελος των δημοτών;
Είναι άραγε «αξιοθρήνητη» η παρέμβασή μου γιά τις αδιαφανείς διαδικασίες κατ’ ευθείαν αναθέσεων έργων και υπηρεσιών του δήμου σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα;

Είναι «αξιοθρήνητη» η δήλωσή μου γιά την ανάγκη συνολικής ανακατασκευής της ΠΑΘΕ και να μην μείνουμε μόνο στην κατάργηση των διοδίων; Το ότι η απόφαση αυτή είναι επιτυχία της κοινωνίας μας και των δημοτικών αρχών, παρ’ ότι ο κ. Σιωνίδης προσπάθησε να απαξιώσει τις κινήσεις των πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση;

Όσον αφορά στην πλατεία της 28 Οκτωβρίου, η παρέμβαση μου είχε να κάνει με το γεγονός ότι η δημοτική αρχή έσπευσε να προκηρύξει δημοπρασία για ένα έργο επί ενός ακινήτου του οποίου δεν έχει καν την κυριότητα ο Δήμος Παιονίας! Είναι λοιπόν «αξιοθρήνητος» ο προβληματισμός μου κ. Αποστολίδη γιά την τελική έκβαση και για τις προϋποθέσεις που μας θέτει το Ταμείο του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης το οποίο και έχει την κυριότητα;

Δεν επιτρέπω στον κ. Αποστολίδη να εκτοξεύει τέτοιους χαρακτηρισμούς γιά το πρόσωπο μου. Η τοπική κοινωνία της Παιονίας με γνωρίζει ως άνθρωπο και ως επαγγελματία και οι χαρακτηρισμοί του κ. Αποστολίδη πέφτουν στο κενό.

Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και αντιλαμβανόμαστε το κίνητρο του «δημοσιογράφου» να επιτίθεται αναιτιολόγητα και με ανυπόστατους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου.

Όσον και να προσπαθείτε κ. Αποστολίδη να φανείτε αντάξιος των εντολέων σας και των εντολών, που έχετε λάβει δημοσιεύοντας υποβολιμαία κείμενα που στόχο έχουν να με πλήξουν προσωπικά, σας ενημερώνω ότι δεν πιάνουν τόπο αυτά σε εμένα.

Χρέος σας είναι να αποτυπώνετε αντικειμενικά την ειδησεογραφία και τα γεγονότα του τόπου μας, και όχι να εκτελείτε συμβόλαια πολιτικής εξόντωσης.

Εγώ προσωπικά και η δημοτική παράταξη «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ» θα είμαστε πάντοτε δίπλα στους δημότες, αναδεικνύοντας τα κακώς κείμενα της διοίκησης Σιωνίδη που δυστυχώς είναι πάρα πολλά. Κυρίως, όμως, καταθέτουμε τις δικές μας προτάσεις με παρεμβάσεις εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου, γιά μία λειτουργία του δήμου διαφανή και προς όφελος του δημότη.

Δεν διστάσαμε να απονείμουμε τα εύσημα, όπου χρειάστηκε και όπου φάνηκε η συνέχεια της δημοτικής διοίκησης. Όμως δεν θα σταματήσουμε θεσμικά να ανταποκρινόμαστε στον ρόλο τον οποίο μας έχει τάξει η τοπική κοινωνία.

Όσο και αν κάποιοι θα ήθελαν πολύ να σωπάσουμε για να μπορούν απερίσπαστοι να εξυπηρετούν τους μικροπολιτικούς σκοπούς τους και το προσωπικό συμφέρον τους, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους».

Σημείωση του εκδότη
Όσον αφορά στις αιτιάσεις του επιστολογράφου για το δημοσιογραφικό συγκρότημά μας, δεν μπορεί και δεν δικαιούται να ομιλεί περί αξιοπιστίας του «Μαχητή» ένας άνθρωπος, που, λόγω και έργω, χρόνια τώρα, προσωποποιεί τα εντελώς αντίθετα, με συμπεριφορές που τον έφεραν απέναντι στην μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών του δήμου Παιονίας, και για τις οποίες εκφράζουν την δυσφορία ή και δυσαρέσκειά τους ακόμη και πολιτικώς και αυτοδιοικητικώς προσκείμενοι σ’ αυτόν πολίτες, φίλοι και γνωστοί.

Σε αντίθεση με την πολύ μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών του νομού Κιλκίς, που σχεδόν μισό αιώνα τώρα παρέχουν αδιαλείπτως ψήφο εμπιστοσύνης στην μακροβιότερη στην ιστορία αυτού του τόπου εφημερίδα, ακριβώς επειδή επιβραβεύουν την αξιοπιστία της.

Ίσως κάποιος θα έπρεπε να υπενθυμίσει στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Παιονίας την διαχρονική ισχύ ρητών, όπως «κρείττον το σιγάν» ή «γλώττα μη προτρεχέτω διανοίας», ώστε τουλάχιστον να μην εκτίθεται με αναφορές περί αρχών και αξιών.

Σημείωση του συντάκτη

Με έκπληξη και απορία διαπιστώνω την βιασύνη του κ. Γκουντενούδη να μου επιστρέψει το γραφόμενο σε τίτλο δημοσιεύματος του ‘’Μαχητή’’, το οποίο τον χαρακτηρίζει ως ’’αξιοθρήνητο’ ’αναφορικά με την στάση του στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας.

Αλήθεια, αγαπητέ πρώην δήμαρχε και επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας στον δήμο Παιονίας, πώς γίνεται να επιστρέφετε  κάτι σε κάποιον κάτι, που… δεν του ανήκει;

Και τούτο,  διότι ο επίμαχος  τιτλισμός στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, όπως συνηθίζεται σε πολλές των περιπτώσεων σε μέσα ενημέρωσης, δεν υπογράφεται από αυτόν που υπογράφει το ρεπορτάζ, αλλά αποφασίζεται και διαμορφώνεται σε άλλο επίπεδο, με ευθύνη του εκδότη.

Σε αντίθεση, βεβαίως,  με όσα αναγράφονται στο σχετικό δημοσίευμα, που φέρουν την υπογραφή μου, καθώς προέκυψαν από την διά ζώσης παρακολούθηση της επίμαχης συνεδρίασης, και στα οποία, όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς, δεν υπάρχει ούτε ένας υβριστικός και ανυπόστατος  χαρακτηρισμός.

Αντιθέτως, υπάρχει απολύτως  τεκμηριωμένη κριτική στάση , η οποία άλλωστε εύκολα μπορεί να αποδειχθεί από το σχετικό βίντεο, στο οποίο παραπέμπει και το σχετικό δημοσίευμα.

Τα περί ‘’συμβολαίου πολιτικής εξόντωσης ‘’ και΄΄ εντολέων μου’’ και άλλων τινών, τα οποία αυθαιρέτως μου αποδίδεται, δεν θα εισέλθω στον πειρασμό να τα σχολιάσω, καθώς δεν επιθυμώ να συμμετάσχω σε φαιδρότητες και  συγγράμματα- αποκυήματα  επιστημονικής φαντασίας, και μάλιστα προερχόμενα από ένα πρόσωπο με θεσμική ιδιότητα , το οποίο με γνωρίζει και το γνωρίζω πολύ καλά εδώ και πολλές δεκαετίες.

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ο λαός της Παιονίας σας έκρινε  ως δήμαρχο, και αν είστε ξανά υποψήφιος  στις επερχόμενες εκλογές θα σας κρίνει και ως επικεφαλής  της μείζονος μειοψηφίας , ως τότε εκ του ρόλου τους τα μέσα ενημέρωσης θα σας ασκούν κριτική για τα πεπραγμένα και τα όσα δηλώνετε.

Είναι δικαίωμα σας να συμφωνείτε ή να διαφωνείτε με αυτήν ,όμως δεν είναι δικαίωμα σας, όταν δεν συμφωνείτε,  να το πράττετε χρησιμοποιώντας ανακρίβειες και ψεύδη. όπως εν προκειμένω στην μακροσκελή σας αναφορά.

Η τοπική κοινωνία στον κοινό μας δήμο επιθυμεί σαφείς απαντήσεις στα ζητήματα που τον αφορούν, και όχι ανακρίβειες και ψεύδη περί ‘’μη ύπαρξης προσυμβατικού ελέγχου στην δημοπράτηση του έργου ανάπλασης της πλατείας στα άνω  ΣΟΑ και περί εκλογικών δεσμεύσεων αντί συγκεκριμένων υπογραφών από αξιωματούχους του στρατού και της κυβέρνησης, στην καλυτέρευση των οικονομικών του δήμου και από το σκέλος αύξησης μόνον των κυβερνητικών ενισχύσεων, της  μη συνάντησης του δημάρχου με δημότη κ.α’’, με τα οποία επιχειρήσατε να τεκμηριώσετε την κριτική σας στα εν λόγω ζητήματα.

Το σχετικό βίντεο στο maxitis.gr όπου όλα καταγράφονται σε φυσικό χρόνο από την επίμαχη συνεδρίαση είναι πλήρως διαφωτιστικό γιά το ποιος γράφει την αλήθεια και, κυρίως, γιά το ποιά είναι η αλήθεια.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα