Πολιτική

Χ.Γκουντενούδης: Η νοοτροπία της σημερινής διοίκησης βλάπτει σοβαρά τον δήμο Παιονίας

Διανύουμε ήδη τον δεύτερο χρόνο της θητείας Σιωνίδη στο δήμο Παιονίας αλλά αντί για μια αλλαγή επί τα βελτίω στην νοοτροπία της διοικήσεως όπως άλλωστε και μετ’ επιτάσεως επαγγελόταν ο νυν δήμαρχος, αυτό που οι δημότες μας βλέπουν είναι μια παρωχημένη αντίληψη διοίκησης σε όλα τα επίπεδα.

Η νοοτροπία του παρελθόντος κυριαρχεί τόσο στο δημόσιο λόγο όσο και στις όποιες ενέργειες της διοίκησης του δήμου.

Επικοινωνιακή διαχείριση για την κάλυψη της διαχειριστικής και διοικητικής ανεπάρκειας της ηγετικής ομάδας του δήμου με παράλληλη απόκρυψη και απαξίωση του έργου της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
Όταν μια δημοτική αρχή διαδέχεται μια άλλη στην διοίκηση του δήμου, κατά την άποψη μου, η φιλοσοφία της οφείλει να διέπεται από την Αρχή της Συνέχειας.

Συνέχεια τόσο στην υλοποίηση και την εκτέλεση των τεχνικών έργων όσο και στις σχέσεις και τις διαδικασίες της δημοτικής αρχής με την κεντρική εξουσία, διαδικασίες οι οποίες ήταν σε εξέλιξη και δομήθηκαν με επαφές, υπηρεσιακή δουλειά και τεχνικές μελέτες.

Τι συμβαίνει λοιπόν με την σημερινή διοίκηση του δήμου;

Έργα και δράσεις της προηγούμενης διοίκησης αναφέρονται ως επιτεύγματα της σημερινής διοίκησης Σιωνίδη και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις με ψευδή στοιχεία.

Με αφορμή το τελευταίο δελτίο τύπου, για την αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων του δήμου, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι οι διαδικασίες ξεκίνησαν από την προηγούμενη διοίκηση με έγκριση της επιχορήγησης μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», με 235.000 ευρώ και ιδία συμμετοχή του δήμου από τον τακτικό του προϋπολογισμό με 65.000 ευρώ, σύνολο 300.000 ευρώ για την αγορά τεσσάρων ημιφορτηγών.

Μια μηχανοκίνητη σκούπα, ένας φορτωτής (διαβολάκι) και ένας φορτωτή τύπου JCB. Άρα υπάρχει και συμμετοχή του δήμου όπως άλλωστε είναι και ο σχεδιασμός του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ και όχι μονάχα κρατική επιχορήγηση όπως αναληθώς ανακοινώνει ο δήμος.

Επίσης, το μεγάλο έργο της μεταφοράς του νερού από το Πάικο, οι πλέον των 50 παιδικές χαρές σε όλο το δήμο, ο εκσυγχρονισμός της ΔΕΥΑ μέσα από την τηλεμετρία, η οργάνωση του δημοτικού οδοφωτισμού, οι βιολογικοί καθαρισμοί στους οικισμούς μας, οι προγραμματικές συμβάσεις με την ΠΚΜ για την εκπόνηση τεχνικών μελετών κ.α..

Έργα τα οποία συνεχίζονται οι διαδικασίες για να γίνουν πραγματικότητα και να αλλάξει η εικόνα του δήμου.

Είναι τόσο κακό για την σημερινή διοίκηση να αναφέρεται η συμμετοχή της προηγούμενης διοίκησης στον σχεδιασμό, την έγκριση και την έναρξη της υλοποίησης αυτών των έργων;

Τόσο πολύ φοβάται ο κ. Σιωνίδης την σύγκριση;

Όταν όμως με ευθύνη της νυν διοίκησης του δήμου Παιονίας απαξιώνεται μια ολόκληρη δημοτική περίοδος και όταν συκοφαντείται το έργο προηγούμενων διοικήσεων, όταν το ψεύδος και το ρουσφέτι έχουν αναχθεί σε κυρίαρχο εργαλείο πολιτικής, τότε πως περιμένουμε να δείξουν ενδιαφέρον οι νέοι άνθρωποι;

Στην προσπάθεια για το κουκούλωμα της πολιτικής και διοικητικής ανυπαρξίας και ιδιοτέλειας της διοίκησης Σιωνίδη σε όλα τα επίπεδα (μεταναστευτικό, διόδια στην ΠΑΘΕ, ρουσφετολογικές ρυθμίσεις, απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους), γίνεται προσπάθεια για ισοπέδωση ώστε να παρουσιασθεί ότι «όλοι ίδιοι είναι».

Όχι κ. Σιωνίδη, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Μπορεί οι αυλοκόλακες σας να προσπαθούν να σας πείσουν ότι όλα πάνε καλά για να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις, όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή και αποκαλυπτική.

Όσο και να προσπαθείτε να παραποιήσετε την αλήθεια, η αλήθεια θα αποκαλύπτεται σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε στιγμή.

Για να υπάρξει πρόοδος στον τόπο πρέπει να υπάρχει ενότητα και συνεργασία.

Εγώ ως επικεφαλής και σύσσωμη η δημοτική μας παράταξη «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ» από την πρώτη στιγμή θέσαμε το πλαίσιο της συναίνεσης σε όλες τις ενέργειες και δράσεις που δείχνουν προς την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής μας αλλά και της σύγκρουσης με την λογική του προσωπικού οφέλους και τις εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων και των εργολάβων.

Εσείς μέχρι τώρα δυστυχώς ασχολείστε μόνο με το δεύτερο και συνεπώς θα μας βρίσκετε απέναντι σας μέχρι να αλλάξετε τακτική.

Φροντίστε τώρα να αλλάξετε νοοτροπία γιατί σε λίγο θα είναι πολύ αργά.

Και δυστυχώς δεν θα είναι αργά για εσάς μόνο, αλλά για τον δήμο και τους δημότες

*Πρώην δήμαρχος Παιονίας επικεφαλής δημοτικής παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα