Πολιτική

Αρχή του τέλους ή γένεσης κάτι νέου στο δήμο Παιονίας; Ο… χρόνος θα δείξει

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Δεν πρόλαβε να «στεγνώσει το μελάνι» σε αυτό που γράψαμε, ότι η νέα θητεία στον δήμο Παιονίας θα ήταν μία πρόκληση γιά την μείζονα μειοψηφία και τα όσα συνέβησαν στο πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μόλις στον πρώτο μήνα της εν λόγω περιόδου, μας δικαίωσαν απολύτως.

Μία ανεξαρτητοποίηση και μία πιθανή ακόμη διαφοροποίηση στην εκλογή νέου συνηγόρου του δημότη και της επιχείρησης, ήταν αρκετά, γιά να επιφέρουν κλίμα εσωστρέφειας και εσωτερικών διενέξεων στην πολύπαθη παράταξη της νυν «Νέας» και πρώην «Ισχυρής Παιονίας».
Ένα κλίμα, που, βεβαίως, εξέπληξε μόνον ως προς το χρόνο της εμφάνισής του, καθώς, πέραν των άλλων, η επιλογή του επικεφαλής της Χρήστου Γκουντενούδη να εγκαταλείψει πρώτος το «καράβι» μετά την  πρόσφατη αποτυχημένη προσπάθεια του να επιστρέψει στον δημαρχιακό θώκο.

Μία επιλογή η οποία επί της ουσίας  άνοιξε διάπλατα την πόρτα της σε φαινόμενα αποσυσπείρωσης, όπως άλλωστε καταγράφηκε και στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης του  ανεξάρτητου πλέον  δημοτικός συμβούλου Αθανασίου Τραχανίδη, και η οποία φανερώνει την αδυναμία του κ. Γκουντενούδη  να αξιολογεί ψύχραιμα και με πολιτική  ορθότητα και διορατικότητα τις καταστάσεις.

Μία τέτοια προσέγγιση θα απαιτούσε την παραμονή του στην ηγεσία της δημοτικής παράταξης, που τον έφερε στον δημαρχιακό θώκο την περίοδο 2014-2019 και επικεφαλής στην μείζονα μειοψηφία την περίοδο 2019-2023  αλλά και στην τρέχουσα, αν δεν υπέβαλλε την παραίτηση του από το ξεκίνημα της.

Μία κίνηση η οποία, πέρα από την περιφρόνηση που συνιστά στην λαϊκή ετυμηγορία , δεν έδωσε τον απαραίτητο ζωτικό  χρόνο στην νεοπαγή και αισθητά ανανεωμένη σύνθεση της παράταξης του, να σταθεί πιό δυνατά στα πόδια της, να ενισχύσει την συνοχή της καθώς είχε να διαχειριστεί μία «βαριά» ήττα και να δρομολογήσεις βεβαίως και την διαδοχή του στην ηγεσία της με όρους σταθερότητας και προοπτικής.

Κάτι το οποίο δεν συνέβη με αποτέλεσμα να συμβούν τα όσα συνέβησαν στο προηγούμενο διάστημα και ου είναι ουσιαστικά μόνον η αρχή σε ένα πολύ δυσοίωνη διαδρομή, εάν τα φαινόμενα αυτά συνεχισθούν, όπως όλα δείχνουν τώρα.

Η πολιτική, όμως,  είναι μία κατ’ εξοχήν δυναμική διεργασία, και ο χρόνος θα δείξει αν είμαστε στην αρχή του τέλους γιά την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στον δήμο Παιονίας  ή στην αρχή της γένεσης κάτι του νέου.

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων