Πολιτική

Χ.Γκουντενούδης: «Αν θέλουν να λέγονται Μακεδόνες, ας ζητήσουν να …προσαρτηθεί η χώρα τους στην Ελλάδα!»

Με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους των Σκοπίων ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εμείς ως Παίονες, ως Μακεδόνες και ως Έλληνες, είμαστε αποφασισμένοι να διατρανώσουμε την βούληση μας για να αντιταχθούμε σε κάθε προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας μας και να υπερασπισθούμε παντοιοτρόπως την συνέχεια του Έθνους μας αλλά και την αυτονόητη εν τέλει ιστορική πραγματικότητα.

Το όνομα Μακεδονία ανήκει στους Έλληνες κατοίκους της Μακεδονίας και δεν δύναται να καθίσταται αντικείμενο σφετερισμού από ένα οψιγενές και υπό συγκρότησιν ακόμη έθνος, το οποίο στην προσπάθεια του να διατηρήσει τη συνοχή του καθώς είναι ένα κρατικό μόρφωμα και αποτελεί αμάλγαμα διαφόρων μειονοτήτων, παραποιεί την ιστορική αλήθεια εγείροντας ακόμη κι αλυτρωτικά θέματα.

Όσον αφορά την στάση που θα πρέπει να τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση, θεωρούμε ότι θα πρέπει να είναι σύμφωνη με την απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών της 13ης Απριλίου του 1992 περί αναγνωρίσεως ανεξαρτήτου κράτους των Σκοπίων μόνον αν δεν υπάρχει η λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία του , η οποία απόφαση είναι και η μοναδική που δεσμεύει όλη την πολιτική μας ηγεσία.

Πρόταση μας είναι η ονοματοδοσία του κράτους των Σκοπίων ως Βαρντάρσκα ή Σλαβακία λόγω και της σλαβικής καταγωγής των κατοίκων της γείτονος χώρας.
Ενίοτε έχουν ακουσθεί και προτάσεις που συμπεριλάμβαναν τον όρο Παιονία για την ονοματοδοσία της ΦΥΡΟΜ.

Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεση μας σε τέτοιου είδους αστειότητες. Στα Σκόπια ζουν αρκετοί ελληνικής καταγωγής κάτοικοι. Εφόσον η ηγεσία των Σκοπίων επιδιώκει την ταύτιση με την ελληνική ιστορία, ας αιτηθούν την προσάρτηση τους στη χώρα μας! Υπάρχει όμως κι ένα ακόμη ζήτημα που θα πρέπει να μας απασχολεί.

Οι συμπατριώτες μας θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι ενισχύοντας με το υστέρημα τους την οικονομία της γείτονος χώρας μέσω των καζίνο αλλά και της προτίμησης της αγοράς της ΦΥΡΟΜ για τις καταναλωτικές τους ανάγκες (τρόφιμα, καύσιμα κλπ) ενισχύουν την οικονομία τους απομυζώντας πόρους από την δική μας. Με την μεταφορά εισοδημάτων από εδώ προς τα κει, έχουμε φθάσει στο σημείο οι Σκοπιανοί να αγοράζουν ακίνητα στη χώρας μας ουσιαστικά με δικά μας χρήματα.

Ζητούμε λοιπόν από την πολιτική ηγεσία της χώρας μας να προβάλει το δικαίωμα της αρνησικυρίας για την είσοδο των Σκοπίων έναντι όλων των υπερεθνικών οργανισμών ώστε να αποτραπεί η παράλογη απαίτηση τους για καπηλεία του ονόματος και της ιστορίας μας και να μην δεχθεί καμμία ονομασία με τον όρο Μακεδονία μέσα.

Κυρίως δε, η χώρα των Σκοπίων, θα πρέπει να αποσύρει όλες τις αναφορές στα εκπαιδευτικά εγχειρίδια που αφορούν σε ιστορικές αναληθειες, να αποσύρει τα κακής αισθητικής μνημεία με οποία προσπαθεί να παραχαράξει την ιστορία και να την προσαρμόσει στα μέτρα της και τέλος να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλεία του ΟΗΕ, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα