Πολιτική

Ε.Χριστοδουλάκης: «Δεν έχουμε καμμιάν απολύτως σχέση με τους εραστές της καρέκλας της εξουσίας»

«Είμαστε ένας νέος πολιτικός φορέας, που δημιουργήθηκε όχι για να έχει απλώς μιαν αυξημένη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, αλλά για να πιάσουμε τον «σφυγμό» της κοινωνίας, να την εκφράσουμε και να δώσουμε προοπτική στην χώρα, εκφράζοντας συγχρόνως όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις».

Αυτό τόνισε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανόλης Χριστοδουλάκης, μιλώντας κατά την διάρκεια «ανοικτής» νομαρχιακής συνέλευσης της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12.5.18, στην αίθουσα συνελεύσεων του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς.

«Με τις επιλογές μας», συνέχισε ο κ.Χριστοδουλάκης, «σηματοδοτούμε την έναρξη μιάς διαρκούς περιόδου εξωστρέφειας, πορευόμενοι με ενότητα και αποφασιστικότητα, με συγκεκριμένες απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα, σε όλους τους τομείς της ζωής του τόπου. Είμαστε με την Ελλάδα της προόδου, της δημιουργίας και της καινοτομίας, την εθνικώς και διεθνώς ισχυρή Ελλάδα. Επιδιώκουμε να είμαστε ο πολιτικός φορέας όλων των εργαζομένων, των παραγωγικών τάξεων, των νέων, των αγροτών, των συνταξιούχων, όλου του λαού».

«Ψευδοδίλημμα και… έκθεση ιδεών»
Κατόπιν ο κ.Χριστοδουλάκης εξαπέλυχε σφοδρή επίθεση εναντίον κυβερνήσεως και αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, επιρρίπτοντας και στις δύο τις ευθύνες για την γενικότερη σημερινή κατάσταση, τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

«Διατυμπανίζουν ένα νέο ψεύτικο προεκλογικό χαρακτήρα αφήγημα, αυτό το περί «καθαρής εξόδου» από τα «μνημόνια», ένα σύνθημα-απάτη αφού έχουν συμφωνήσει σε νέα «μνημονιακά» μέτρα, τα οποία έχουν διαλύσει την χώρα σε όλους τους τομείς.

Είναι αυτοί, που έχουν δευσμεύσει την δημόσια περιουσία για 99 έτη, και τώρα προσπαθούν να «χρυσώσουν το χάπι» με … «έκθεση ιδεών». Το μόνο, που τους νοιάζει, είναι να καθήσουν λίγο περισσότερο στην καρέκλα της εξουσίας. Όμως, θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι δεν νομιμοποιούνται να δεσμεύουν την χώρα με νέα μέτρα.

Όσο για την ΝΔ, η μόνη έγνοια της είναι να καταλάβει την εξουσία, μόλις η κυβέρνηση πέσει σαν παραωριμασμένο φρούτο».

«Μόνο στον λαό»
Όσο για το τι πρέπει να γίνει στην συνέχεια ο κ.Χριστοδουλάκης τόνισε με έμφαση:
«Ο μόνος κριτής και οδηγός στο τι πρέπει να γίνει είναι ο λαός, και εμείς απευθυνόμαστε σ΄αυτόν, μη έχοντας καμμία σχέση με τους ψεύτες «εραστές»… της καρέκλας της εξουσίας. Γι΄αυτό η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία. Εκλογές, για να «ανασάνει» ο τόπος και να λυτρωθεί ο λαός του».

«Εθνικός σχεδιασμός»
Ακολούθως ο κ.Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενός εθνικού σχεδιασμού εξόδου από την κρίση, που να βασίζεται στα εξής:

-Δημιουργία θέσεων εργασίας.

-Νέο βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο.

-Ελάφρυνση των οικονομικών βαρών των πολιτών.

-Στήριξη των θεσμών.

-Προσέλκυση επενδύσεων.

-Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ).

-Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας («σε αντίθεση με το σημερινό συντελούμενο ξεπούλημα»).

-Ενίσχυση της χρηματοδότησης της οικονομίας.

-Προστασία πρώτης κατοικίας.

-Στήριξη αγρότη, αγροτικής παραγωγής.

-Επανίδρυση του κοινωνικού κράτους.

-Αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

-Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, περισσότερες αναθέσεις τους στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

-Διαφάνεια σε όλες τις λειτουργίες.

-Ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

-Αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού με ταυτόχρονη θέσπιση κινήτρων για μαζική επάνοδό τους από την αλλοδαπή, όπου τους «έσπρωξε» η σημερινή κρίση.

Ο κ.Χριστοδουλάκης υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο τον οποίο καλείται να διαδραματίσει ο λαός σ΄αυτόν τον σχεδιασμό και την πολιτική αλλαγή.

«Ενότητα και ενιαία φωνή»
Τέλος, αφήνοντας και «αιχμές»… προς τα έσω, με αφορμή τάσεις διαφοροποίησης στελεχών συνιστώσας του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας του κόμματος τόνισε με νόημα:

«Το Κίνημα Αλλαγής» πορεύεται με ενότητα και ενιαία ισχυρή φωνή. Είναι αυτό, που χρωστάμε στην ιστορία της δημοκρατικής παράταξης, στον πολιτικό χώρο μας, σε όλο τον λαό, σε όλους τους Έλληνες.

«Θα κάνει την ανατροπή»
Τον κ.Χριστοδουλάκη προλόγισε ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Θεμιστοκλής Αιμ.Ανθρακίδης, εκφράζοντας την πεποίθησή του, ότι «το Κίνημα Αλλαγής, με μπροστάρη την νεολαία θα κάνει την ανατροπή», «ανοίγοντας την πόρτα» στην κοινωνία και «οικοδομώντας» το μέλλον με νέα πρόσωπα».

Τόνισε δε, ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ο αντίποδας τόσο των συγκυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όσο και της ΝΔ, μη έχοντας καμμία πολιτική σχέση και με τους δύο αυτούς «πόλους».

Οργανωτική συγκρότηση
Πριν τον κ.Χριστοδουλάκη μίλησε το μέλος της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του κόμματος Γιώργος Χιονίδης, αναφερθείς στην οργανωτική συγκρότηση του κόμματος και στις προγραμματισμένες εντός του τρέχοντος μηνός εκλογές για την ανάδειξη νέων δημοτικών οργανώσεων.

Στο επιμελητήριο
Κατά την έλευσή του στο Κιλκίς, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανόλης Χριστοδουλάκης έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Παύλο Τονικίδη καιμέλη της διοίκησης του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Κιλκίς. Ο κ.Τονικίδης έθεσε στον κ.Χριστοδουλάκη «τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα στον τόπο μας και τα έργα υποδομής τα οποία απαιτούνται, ώστε ο νομός μας να αποκτήσει ένα επιχειρηματικό περιβάλλον ελκυστικό για επενδύσεις» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, που καταλήγει ως εξής:

«Ο κ.Χριστοδουλάκης απάντησε σε ερωτήματα των παρισταμένων και ανέλυσε το πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής και της Φώφης Γεννηματά για την Ελλάδα της «μεταμνημονιακής» εποχής.

Έπειτα στον χώρο του Επιμελητηρίου έλαβε χώρα διευρυμένη σύσκεψη της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής με την παρουσία πολλών στελεχών του κινήματος από το χώρο της αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων και της κοινωνίας, ενώ στην συνέχεια ο κ.Χριστοδουλάκης παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα