Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Χρειαζόταν και το «περιτύλιγμα»

Πράγματι, όταν μία πόλη φιλοξενεί μία σημαντική αθλητική διοργάνωση, εκείνο, το οποίο προέχει για την δημοτική αρχή, τους αθλητικούς ιθύνοντες και τον φίλαθλο κόσμο, είναι η ουσία, δηλαδή η παντί τρόπω υποστήριξη της διοργάνωσης, ώστε να επιτύχει σε όλα, και όχι όποιος διάκοσμος της πόλης κατά τις ημέρες της διεξαγωγής και λίγο πριν από αυτήν.

Κατά μείζονα λόγο, όταν πρόκειται για διεθνής αθλητική διοργάνωση, και ακόμη περισσότερο, όταν πρόκειται για την πρώτη στην πόλη διεθνή αθλητική διοργάνωση μακράς εμβελείας, όπως είναι για το Κιλκίς οι αγώνες του βαλκανικού πρωταθλήματος ιππικής αντοχής, με την συμμετοχή δέκα χωρών.

Όμως, κύριε δήμαρχε Κιλκίς, και σε αυτήν την περίπτωση ισχύει το «και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι»:

Ναι, πρώτα η «συστράτευση» γι ατην επιτυχία της διοργάνωσης, που συνεπάγεται προβολή του Κιλκίς. Όμως, ναι, λίγες ημέρες πριν και τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων, η πρακτική σε… όλο τον κόσμο είναι να «φορεί» η πόλη τα «γιορτινά» της, με σημαιοστολισμό, ενημερωτικές γιγαντοαφίσσες, εορταστική φωταγώγηση τις νυκτερινές ώρες και διάφορα δρώμενα σε δρόμους, πλατείες ή άλλους χώρους.

Δυστυχώς, τις ημέρες πριν και τις αντίστοιχες της διεξαγωγής, τίποτε δεν θύμιζε, με τον προαναφερθέντα εορταστικό τόνο, ότι το Κιλκίς φιλοξενεί μία σημαντική διεθνή αθλητική διοργάνωση!

Αυτό επεσήμανε ο επικεφαλής της «Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς» Δημήτρης Τσαντάκης, και τίποτε περισσότερο ή λιγότερο και η απάντηση «κοιτάμε την ουσία και όχι το «περιτύλιγμα»», ήταν τουλάχιστον… άνευ ουσίας.

Αλλωστε, ο ίδιος εκτός από τον Ιππικό Ομιλο Κιλκίς απένειμε και σε εσάς εύσημα για την ενεργό συμμετοχή σας στην διοργάνωση των βαλκανικών αγώνων ιππικής αντοχής.

Περισσότερα

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις

Η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Φεβρωνία Ιωαννίδου συμμετέσχε στο 2ο παιδαγωγικό συνέδριο, που διεξήχθη στην πόλη μας. Παρουσίασε τις […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη

Δείτε ακόμα