Πολιτική

Ο Ν.Χουντής τόνισε από το Κιλκίς:«Το δίλημμα είναι ή αυτοί ή εμείς»

Πολιτική συγκέντρωση διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, με θέμα την τριπλή μάχη των εκλογών του Μαΐου με κεντρικό ομιλητή τον ευρωβουλευτή και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10.5.14 στην αίθουσα συνελεύσεων του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς.
Στον χαιρετισμό, που απηύθυνε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάζαρος Λαζαρίδης τόνισε την αναγκαιότητα της ανατροπής των πολιτικών που οδήγησαν την χώρα μας σ’ αυτήν την κατάσταση. Ότι ακριβώς για αυτό τον λόγο οι αυτοδιοικητικές και ιδιαίτερα οι περιφερειακές εκλογές, αποκτούν άλλη πολιτική διάσταση, έχουν έντονο πολιτικό χαρακτήρα, συνδέονται με τον κεντρικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή της κυβέρνησης. Ότι με την ψήφο μας «πρέπει να σταματήσουμε τον κατήφορο στον οποίο μας οδήγησαν και συνεχίζουν να μας σπρώχνουν, να αναστρέψουμε την κατάσταση, να βγούμε από το τέλμα, να σπάσουμε τον κοινωνικό αυτοματισμό, να ξαναφτιάξουμε κοινωνία αλληλέγγυων πολιτών και να οδηγήσουμε το Κιλκίς, την Κεντρική Μακεδονία και όλη την Ελλάδα στην οικονομική ανάπτυξη, σ’ ένα πολύ καλύτερο μέλλον».
Στο πλαίσιο του χαιρετισμού της η Κιλκισιώτισσα υποψήφια περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου τόνισε ότι «βρισκόμαστε ήδη μπροστά σε μία ιστορική πρόκληση, μια ιστορική ευκαιρία για την χώρα αλλά και για την Ευρώπη».
Αναφερόμενη στο «μεσοπρόθεσμo», η υποψήφια περιφερειάρχης το χαρακτήρισε ως το τέλος του «σαξές στόρυ» του Σαμαρά, ενώ σημείωσε ότι «με οριακή πλειοψηφία, «πέρασαν» την Παρασκευή στην Βουλή, το νέο «μεσοπρόθεσμο», την στιγμή που τα κόμματα της συγκυβέρνησης περιμένουν την εκλογική τους συντριβή».
Σχετικώς με τις ευθύνες της περιφέρειας, η κ. Χαραλαμπίδου κατήγγειλε ότι «οι περιφερειακοί φεουδάρχες, οχυρωμένοι πίσω από την δικαιολογία ότι η αρμοδιότητα για το καθετί δεν είναι δική τους, λειτουργούν ως υπάκουοι υπάλληλοι της συγκυβέρνησης. Ως κτηματομεσίτες που βγάζουν τα «φιλέτα» της περιφέρειας στο σφυρί. Ως «μάνατζερ» που κάνουν «μπίζνες» και μοιράζουν τους πόρους και τα χρήματα του ΕΣΠΑ σε φίλους και σε εργολάβους», τονίζοντας ότι «οι περιφερειακές διοικήσεις που θα προκύψουν είναι εκείνες που πρέπει να συγκρουστούν πρώτοι ενάντια στην αποστέρηση της αυτοδιοίκησης από πόρους, ενάντια στις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών, ενάντια στην φτωχοποίηση και την κατάθλιψη της κοινωνίας, με αυτές τις αξιώσεις διεκδικούμε την ανατροπή και την πρωτιά στην Κεντρική Μακεδονία, απέναντι στους δύο υποψηφίους της συγκυβέρνησης»
Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν τρεις κάλπες και μία επιλογή, να νικήσουμε», Στην ομιλία του ο Νίκος Χουντής έκανε ιστορική αναδρομή για το πώς φτάσαμε στην κρίση και τα «μνημόνια», τα λάθη των Ευρωπαίων αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων με τους λάθους χειρισμούς. Τόνισε ότι στην αρχή της κρίσης θυσιάστηκε ο ελληνικός λαός για να σωθούν οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες και πως τώρα με τα «μνημόνια» θυσιάζουν τον ελληνικό λαό για να σωθεί η πολιτική της Μέρκελ.
Όσο για το «σαξές στόρυ» του Σαμαρά-Βενιζέλου δήλωσε :
«Ζούμε, τελικά, σε μια χώρα όπου πλεονάζουν η φτώχεια, η δυστυχία και η υποκρισία. Πλεονάζουν τα εκατομμύρια ανέργων, οι χιλιάδες κλειστών επιχειρήσεων, η υπερφορολόγηση των φτωχών και των αδυνάτων και τα «δωράκια» στους ισχυρούς και τα μονοπώλια. Ζούμε σε μια χώρα όπου οι πολιτικές λιτότητας έχουν δημιουργήσει ενάμισυ εκατομμύριο ανέργων.

Αυτό είναι το «σαξές στόρυ. του κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.
Αυτή είναι η «παράσταση» που δίνει ο «μνημονιακός θίασος» σε Ελλάδα και Ευρώπη, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές».
«Το δίλημμα στις εκλογές είναι ένα: Ή αυτοί ή εμείς» .
Αξιοσημείωτο στην ομιλία του το ότι ζήτησε την ψήφο από τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εξαπατήθηκαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές να εμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «Εμείς θα τηρήσουμε αυτά που προεκλογικώς λέμε».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα