Κοινωνία

Ερωτήματα στον δήμο Κιλκίς θέτει το «Μέτωπο ενάντια στα μεταλλεία»

Σειρά ερωτημάτων, γιά την στάση του στο θέμα της χωροθέτησης μεταλλευτικών περιοχών εντός των ορίων της περιοχής ευθύνης, θέτει στον δήμο Κιλκίς το «Μέτωπο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια και Πάικο».
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Την Πέμπτη 09.1.14, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, τέθηκαν από εκπροσώπους του Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάικο», μια σειρά ερωτημάτων που αφορούν στη συμμετοχή του δήμου Κιλκίς στη διαδικασία κατάθεσης προτάσεων για τον χωροταξικό σχεδιασμό της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Συνοπτικώς αναφέρουμε, ότι εδώ και έναν χρόνο έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση, αναθεώρηση και εξειδίκευση του περιφερειακού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην έδρα της περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.
Στην συνάντηση αυτή, παρ’ όλο που είχε προσκληθεί, ο δήμος Κιλκίς δεν συμμετέσχε. Ανάμεσα στα άλλα θέματα που συζητήθηκαν είναι και η χωροθέτηση μεταλλευτικών περιοχών εντός των ορίων του δήμου.
Ερωτήματα:

-Γιατί ο δήμος Κιλκίς δεν εκπροσωπήθηκε στην συνάντηση;
-Ποια η θέση του για τα όσα αναφέρθηκαν κατά την συνάντηση αυτή;
-Γιατί δεν υπήρξε ενημέρωση της διαπαραταξιακής επιτροπής που είχε συσταθεί με σκοπό και την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων;

Επί πλέον, από τις 12.12.13 έχουν αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο της Π.Ε. Κιλκίς έγγραφα για την υποβολή προτάσεων της β’ φάσης (στάδιο Β1) του χωροταξικού σχεδιασμού. Προφανώς ο δήμος Κιλκίς έχει λάβει πρόσκληση για να υποβάλει προτάσεις, με καταληκτική ημερομηνία της Παρασκευή 10.1.14.
Ερωτήματα:
-Ποιες πρωτοβουλίες έχει λάβει ο δήμος Κιλκίς και τι προτάσεις έχει σκοπό να υποβάλει;
-Τι προτείνει ο δήμος στην παράγραφο 5, που αφορά στους υφιστάμενους ή νέους οικονομικούς τομείς/κλάδους στους οποίους πρέπει να επιδιωχθεί η εστίαση της οικονομικής βάσης του δήμου κατά την επόμενη δεκαετία, ούτως ώστε να υπάρχει ανάπτυξη (που, επί πλέον, θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στην μεταλλεία);
-Τι προτείνει ο δήμος στην παράγραφο 8, που αφορά στις εξορύξεις, την χωροθέτηση τους και την προτεραιότητα που αυτές θα έχουν έναντι άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων;
Τα παραπάνω ερωτήματα δεν απαντήθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, παρ’ όλο που οι εξ αντικειμένου αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ήταν παρόντες. Επειδή είναι απαραίτητο να δοθούν απαντήσεις, κατατέθηκε ανάλογα έγγραφο αίτημα προς τον δήμο».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων