Κοινωνία

O χορός των καρκινοπαθών με την «σφραγίδα» των «Λεχριτών»


Της Γεωργίας Κολεσιώτου
Μια διαφορετική από τις συνηθισμένες βραδιές διασκέδασης απόλαυσαν τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου καρκινοπαθών νομού Κιλκίς στον ετήσιο χορό τους το Σάββατο 14.2.15 στο κέντρο «Καλύβα του Κιλκίς.

Ο σύλλογος «Λεχριτών» Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση, προσέφερε με τους μουσικούς και τους τραγουδοποιούς του, με την καθοδήγηση πάντοτε του μαέστρου Μάρκου τραγούδια ενός ξεχωριστού ρεπερτορίου.

Έκπληξη προκάλεσαν σε αρκετούς Κιλκισιώτες με την επιλογή τους να περάσουν πρώτα από κεντρικά σημεία της πόλης του Κιλκίς, τραγουδώντας και έχοντας μπροστά το λάβαρο του συλλόγου.
Η είσοδός τους στην αίθουσα της «Καλύβας» ήταν θεαματική καθώς τραγουδούσαν το γνωστό άσμα για το κρασί «κοπάνα το, κοπάνα το και μη φοβάσαι θάνατο» και απέσπασαν το ένθερμο χειροκρότημα των παρευρεθέντων.

Η πρόεδρος του συλλόγου Γεωργία Κολεσιώτου ανέφερε, ότι με την εκδήλωση αυτή ο «Άγιος Ευγένιος» στέλνει δύο μηνύματα:
-Το πρώτο είναι η προτροπή να ήμαστε όλοι …ερωτευμένοι με την ζωή και όπως τόνισε χαρακτηριστικώς «εμείς οι καρκινοπαθείς πραγματικά είμαστε ερωτευμένοι με την ζωή».
-Το δεύτερο είναι η προτροπή να βγουν οι μάσκες και να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις λέγοντας ότι «τα προσωπεία σε όλες τις περιπτώσεις οδηγούν στην σύγχυση και οι λύσεις, που δίνονται, είναι πρόσκαιρες»

Οι εναλλαγές του μουσικού προγράμματος με τον Γιώργο Γεωργό και τον Γιάννη Αργυρίου (μπουζούκι, τραγούδι) και τον Γρηγόρη Κολεσιώτη και Δάμο Αντωνιάδη (λύρα, νταούλι) διασκέδασαν, επίσης αφιλοκερδώς, έως αργά όσα μέλη αλλά και φίλους επέλεξαν να παραστούν στην εκδήλωση.
Παρ’ όλο που ο σύλλογος καρκινοπαθών επιτελεί εθελοντικό έργο, η επιλογή βράβευσης τριών τοπικών συλλόγων και φορέων, που διακρίνονται για τον εθελοντισμό τους, συγκίνησε πολλούς και αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά, ότι οι καρκινοπαθείς ενδιαφέρονται μόνο για τον «άνθρωπο».
Τιμήθηκαν οι σύλλογοι «Ανάσα Ευαισθησίας νομού Κιλκίς», η ΕΠΟΜΕΑ (Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών) και
ο πολιτιστικός σύλλογος Ισώματος «Καπετάν-Ράμναλης», οι εκπρόσωποι των οποίων αναφέρθηκαν στην δράση του καθενός.

Μάλιστα σε ένα ατυχές γεγονός, αλλά ευτυχώς πρόσκαιρο, που σημειώθηκε σε ένα μέλος των «Λεχριτών» ο διασώστης της ΕΠΟΜΕΑ Γιώργος Ελευθεριάδης παρέσχε αμέσως τις πρώτες βοήθειες, και έτσι διαπιστώθηκε το σημαντικότατο έργο που επιτελεί το τμήμα της ΕΠΟΜΕΑ στο Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα